Csökkentett szénhidráttartalmú fagylaltpor édesítőszerrel. Egy csomag fagylaltpor tartalma kb. 24 gombóc fagylalt elkészítésére alkalmas.
Összetevők: pálmaolaj, édesítőszerek (eritritol, xylitol, szukralóz), sűrítőanyag (módosított keményítő), szentjánoskenyérmagliszt, karboxi-metil-cellulóz, tömegnövelőszer (polidextróz), zsíros és sovány tejpor, citrompor (2%), étkezési sav (citromsav), kristályvanillin, aromák, emulgeálószer (zsírsav poliglicerin észterei), zsírsavak mono- és digliceridjei.
Használata fagylalthoz: 2 dl hideg tejet egy edénybe öntünk, hozzáadunk 70 g fagylaltport, és kézi mixerrel először alacsony, majd magasabb fordulaton felverjük, kb. 3 perc alatt a krém állag eléréséig. A fagylaltmasszát poharakba öntjük, és mélyhűtőben a kívánt keménységűre fagyasztjuk. Fagylaltgépben is elkészíthető.
Használata parféhoz: A felvert krémet piskótalapok közé töltjük, mélyhűtőben kifagyasztjuk. Fogyasztás előtt 10-15 perccel szobahőmérsékleten felengedjük, utána fogyasztható.
Használata shake-hez:
2 dl hideg tej
60 g fagylaltpor
Az összetevőket krémes állagúra keverjük. Jégkockával még hűsítőbb.