Dr.chen omega-3 mélytengeri halolaj szirup 500ml
A tenger adománya a csontok egészségéért!
- A folyadékos formulának köszönhető kedvező felszívódás.
- Mélytengeri halolajjal, D-, A- és C-vitaminnal.
Kellemes ízű szirup felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt.
A halolajban található többszörösen telítetlen omega-3 zsírsavak (EPA, DHA) hozzájárulnak a keringési rendszer (szív és érrendszer) egészséges működéséhez. A szirup C-vitamin tartalma hozzájárul a szervezet harmonikus működéséhez, antioxidáns hatásának köszönhetően fontos szerepet játszik a szervezet védekező rendszerének működésében, valamint szükséges az idegrendszer normális működéséhez.
Szerepet játszik a kollagén képződésben, ezáltal az erek, a csontok, a porcok, a fogíny, a fogak és a bőr normál állapotának megőrzésében. Fokozza a táplálékkal bevitt vas felszívódását.
A D- vitamin szerepet játszik a kalcium és a foszfor felszívódásában és hasznosulásában, a vérplazma kalcium egyensúlyának megőrzésében, valamint részt vesz az egészséges csontozat és fogazat kialakításában, megőrzésében, nem utolsó sorban szükséges az immunrendszer egészséges működéséhez.
Az A-vitamin fontos a normális látáshoz, szükséges az immunrendszer normál működéséhez.
Ajánlott adagolás: felnőtteknek napi 2 × 2 teáskanál, gyermekeknek napi 2 × 1 teáskanál szirup folyadékkal hígítva.
Halolaj
A halolajban található Omega-3 zsírsavak többszörösen telítetlen zsírsavak. Ezek, amellett, hogy a szív-és érrendszerre gyakorolt jótékony hatásuk már régóta ismert, bizonyítottan szükségesek a magzat agyának és szemének normális fejlődéséhez. Az Omega-3 egyik összetevője létfontosságú az optimális idegi működéshez és az éleslátáshoz is. Ez a komponens az anyatejben található meg legnagyobb mennyiségben, azonban a legtöbb fejlett társadalomban az Omega-3 zsírsavakban szegény étrend miatt gondoskodni kell a pótlásáról.
Omega-3 zsírsav
Az omega 3 zsírsav a telítetlen zsírsavak csoportjába tartozik. Rendszeres, hosszútávú szedése csökkenti a kardiovaszkuláris megbetegedések kockázatát. A zsírsavak a sejtfalba épülnek és azok rugalmasságát befolyásolják. Ez történik a vörösvértestek esetében is: a többszörösen telítetlen zsírsavak beépülése következtében rugalmasabbá válnak. E rugalmasság teszi lehetővé számukra, hogy a hajszálerek falán keresztül eljussanak a szövetekhez és azokat oxigénnel lássák el. Az Omega 3 zsírsav csökkenti a gyulladásos reakciókat és akadályozza a véralvadást, segítve ezzel a keringést és gátolva a trombózis kialakulását. Nagy mennyiségben zsírdús tengeri halakban találjuk. A legjobb forrás a hering, makréla, lazac és tonhal. Vegetariánusok omega 3 zsírsavhoz juthatnak lenmag, diófélék és szójatermékek fogyasztásával.
Omega-3 jótékony hatásai és szerepe
Az omega-3 megőrzi az ízületek és kötőszövetek egészségét mégpedig azáltal, hogy csökkenti a gyulladásokat, és tisztán tartja a szöveteket. Ezen kívül az omega-3 az idegsejtek membránjainak legfontosabb építőeleme. A koleszterin-és trigliceridszint csökkentésével támogatják a szív-és érrendszer egészségét azzal, hogy optimalizálják a koleszterin szintet is egyaránt. Az esszenciális zsírsavak csökkentik az izmok lebomlását, csillapítják a gyulladást, elősegítik az izomtömeg növekedést, felgyorsítják az újjáépülést, támogatják az optimális hormontermelést, illetve elősegítik a kötőszövetek és az ízületek egészségét.
Összetevők
Grapefruit szirup (gyümölcshúsból és magból glükózzal készült szirup), omega-3 zsírsavakat tartalmazó mélytengeri halolaj, C-vitamin, A-vitamin, D-vitamin.
Figyelmeztetés
Az étrendkiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe!