Az Éden Prémium ciroktészta kiváló minőségű recept alapján készül. Élvezeti értéke magas, állagát főzés után is kiválóan megtartja.
Gluténmentes, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják.
Vegán termék: glutén,- gabona, -tej, -tojás, -szója, -kukorica, -burgonya, -rizs, tartósítószer-és koleszterinmentes.
Összetevők:
cirokliszt, útifű maghéj liszt, vörös szőlőmag őrlemény, víz
A cirok Az egészségtudatos konyha egyik meghatározó alapanyaga lehet, és nem csak azért, mert gluténmentes. A világ ötödik leggyakrabban termesztett, ősi gabonája. Afrikai eredetű, de elterjedt egész Ázsiában és Amerikában is.
A cirok igen gazdag élelmi rostokban, fehérjében és vasban, valamint antioxidánsokban, melyek közül kiemelkedő E-vitamintartalma. Keményítő- és fehérjetartalmát a szervezet lassabban dolgozza fel (lassabban szívódik fel), tehát kevésbé terheli meg szervezetünket, így fogyókúrázók is beiktathatják étrendjükbe a szénhidrát tartalmát figyelembe véve. A cirok glikémiás indexe 48. Íze semleges, enyhén édeskés. A tészták színe kicsit sötétebb tőle, de nagyon ízletes.
Az útifű maghéj ideális rostforrás azok számára is, akik a búzára érzékenyek. Nyugtató hatással bír az érzékeny belekre, amit a búza rostjai alaposan kidörzsölhetnek. Az útifű maghéj teljesen természetes és biztonságos. A világon több száz millióan használják évente. A szervezetben nem szívódik fel, nem hat izgatóan rá és nem okoz függőséget, emiatt alkalmas folyamatos hosszú távú használatra.
Elkészítési javaslat:
Tegyük a kívánt mennyiséget bő, forrásban lévő vízbe, adjunk hozzá egy csipet sót, és időnként megkeverve főzzük 5-7 percig, majd szűrjük le,bő vízzel öblítsük le. A hagyományos tésztával megegyező módon fogyasztható.
Származási hely: Magyarország
Minőségét megőrzi: A csomagoláson jelzett időpontig
Nettó tömeg: 200g
Fogyaszthatják:
Lisztérzékenyek, tojásérzékenyek, tejcukorérzékenyek, szójaérzékenyek
Allergén információ:
A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.