Egy tészta, ami többet ad…
Vegetáriánus, vegán vagy? Esetleg rendszeresen és keményen sportolsz és szeretnél kicsit több fehérjét bevinni étrendedbe, mindezt egészséges módon? Akkor megtaláltad a tökéletes megoldást, ez pedig az Éden Prémium Quinoa tészta.
Az Éden Prémium quinoa tészta kiváló minőségű recept alapján készül. Élvezeti értéke magas, mivel íze hasonló a hagyományos tésztákéhoz, de adagonként 2x annyi fehérjetartalommal. Kellemes sárga színét a lehelletnyi kurkumának köszönheti, állagát főzés után is kiválóan megtartja.
Glutén-és búzamentes, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják, emellett könnyen emészthető és sokoldalúan felhasználható.
Vegán termék: glutén,- gabona, -tej, -tojás, -szója, -kukorica, -burgonya, -rizs, tartósítószer-és koleszterinmentes.
Összetevők: quinoa liszt, útifű maghéj liszt, kurkuma, víz
Az inkák aranyaként is emlegetett quinoa Dél-Amerikából származik. Már 8-9 ezer évvel ezelőtt előszeretettel fogyasztották, az inkák pedig szent ételnek tartották, és a Magok Anyja néven emlegették. Az inka harcosok a quinoa magnak köszönhetően nagyon kitartóak voltak, és az átlagnál jóval gyorsabban gyógyultak fel a harcban szerzett sérüléseikből.
A quinoa az egyik legtöbb ásványi anyagot és tápanyagot tartalmazó, legtáplálóbb gabona. Rengeteg fontos vitamint tartalmaz: B-vitaminokat (B1, B2, B3), C-, E-vitamint és ß–karotint. Az ásványi anyagok közül különösen gazdag magnéziumban, kalciumban, vasban, káliumban, illetve foszforban és cinket is tartalmaz. Lassan lebomló szénhidrátforrás, sok élelmi rosttal. Lúgosító hatással is bír. Zsírtartalma a gabonaféléknél nagyobb, főként telítetlen zsírsavakból tevődik össze.
Minden esszenciális aminosavat tartalmaz. Igen figyelemreméltó a lizin, cisztin és metionin tartalma. Fehérjetartalma 13,3-15,2%. Összehasonlításul a rizs fehérjetartalma 7,4%, a búzáé pedig 11,7 %. Vegetáriánusoknak, vegánoknak különösen ajánlott, bátran helyettesíthetőek vele az állati fehérjék.
Az útifű maghéj ideális rostforrás azok számára is, akik a búzára érzékenyek. Nyugtató hatással bír az érzékeny belekre, amit a búza rostjai alaposan kidörzsölhetnek. Az útifű maghéj teljesen természetes és biztonságos. A világon több száz millióan használják évente. A szervezetben nem szívódik fel, nem hat izgatóan rá és nem okoz függőséget, emiatt alkalmas folyamatos hosszú távú használatra.
Elkészítési javaslat:
Tegyük a kívánt mennyiséget bő, forrásban lévő vízbe, adjunk hozzá egy csipet sót, és időnként megkeverve főzzük 2-3 percig, majd szűrjük le. A hagyományos tésztával megegyező módon fogyasztható.
Fogyaszthatják:
Lisztérzékenyek, tojásérzékenyek, tejcukorérzékenyek, szójaérzékenyek
Származási hely: Magyarország
Allergén információ:
A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.