Az új alapanyagokkal való kísérletezésnek köszönhetően számos olyan ételt készített el, amelyekről nem is gondolnánk, hogy mennyire finomak és különlegesek. Néhány, elsőre talán kevésbé összeillő, de mindenesetre határozottan furcsáknak mondható alapanyag ötvözéséből olyan ínycsiklandozó ételek születtek meg, amelyek után biztosan mind a 10 ujjunkat megnyaljuk majd, ha mi is elkészítjük.
Így találkozunk a teljesség igénye nélkül a málnadzsemben a levendulával, a ribizlidzsemben rózsavízzel, a kókuszos palacsintában balzsamecetes málnával, mangó salsával, vagy céklával a csokoládétortában. A különlegesebb hozzávalókon kívül a legkülönbözőbb lehetőségeket tárja elénk reggeliktől egészen a desszertekig.
A könyvben változatosan megjelenik a modern és a nemzetközi konyha ízvilága is, mindezt úgy, hogy az határoktól csak gazdagodott az étrendünk.
Jó szívvel és meggyőződéssel ajánlható ez a receptgyűjtemény mindazoknak, akik szeretik a gyorsan elkészíthető, ízletes ételeket, akik szívesen kísérleteznek új alapanyagokkal úgy, hogy a siker garantált, akik számára fontos az egészségtudatos táplálkozás és természetesen azoknak, akiket érzékenyen érint a hagyományos nyugati étrend. A szerző olyan, mint ez a receptkönyv. Jól összeszedett, színes és fantáziadús személyiség. Tolnai Orsolya kitűnő példa arra, hogy az elsőre nehéznek tűnő élethelyzet - "mit fogok ezentúl enni?!" - hogyan válhat kitartással, pozitív hozzáállással és egy nagy adag kísérletezőkedvvel sikerré. Ez a szakácskönyv, melyet a kezében tart, több táplálék intoleranciát is figyelembe vevő, kreatívan megalkotott ételek gyűjteménye, amelyben megtalálható a modern és nemzetközi konyha ízvilága. Nagyszerű segítséget nyújt ahhoz, hogy a táplálékallergiával kűzdők étkezése ne a korlátokról, hanem a lehetőségekről szóljon.