A flavonoidok a fotoszintézisre képes növények másodlagos anyagcsere termékei, melyek a polifenol típusú vegyületek csoportjába tartoznak. A kapszula flavonoid tartalma a FLAVIN7 gyümölcseinek liofilizált koncentrátuma. A flavonoidok főleg az emésztő- és keringési rendszerben hatnak, és bélrendszerben szívódnak fel. A flavonoid típusú vegyületek megkötik a szabadgyököket és antioxidáns hatással rendelkeznek. (Az antioxidánsok olyan stabil molekulák, melyek az instabil oxidánsokhoz kötődnek és semlegesítik azokat. Az oxidánsokat mindig is összefüggésbe hozták a rákkal és a korai öregedéssel.) A flavonoidok kiváló élettani hatását számos külföldi és hazai klinikai és laboratóriumi vizsgálat igazolja. Mit kell tudni az Enzimekről? - Olyan fehérjék, melyek a szervezetben lezajló kémiai reakciók sebességét fokozzák (katalizálják) - Háromezer enzimet fedeztek fel az emberi szervezetben. - Egyetlen perc alatt az enzimek 36 millió biokémiai folyamatban vesznek részt. - Születésnél már rendelkezünk egy adott mennyiséggel, ám utána, csakúgy mint a vitaminokat, folyamatosan pótolnunk kell. - Ám a vitaminokkal ellentétben, az enzimeket csak élő szervezet tudja létrehozni - A legkitűnőbb enzimforrásunk a növényi csírák A pici magból, a nedvesség és a meleg hatására, óriási energiával tör elő az új élet. A magok egy növény felneveléséhez szükséges hatalmas mennyiségű ENZIMET tartalmaznak, amely csírázáskor még inkább felszaporodik! Egészségünk múlik azon hogy van-e elegendő enzim a szervezetünkben! A gyógykezelések, a hiányos táplálkozás, és a betegségek is óriási mennyiséget emésztenek fel enzim-háztartásunkból, így idővel az egyensúly megbomlik, a szervezet egyre jobban ki van téve a súlyos betegségeknek. A csíra tartalmazza az összes szükséges alkotóelemet, amire a szervezetnek szüksége van az egészséghez. Mikor a magból csíra lesz, C-vitamin tartalma a 27-szeresére duzzad, karotin tartalma 2 órai csírázás után mintegy 200%-al, B-vitamin tartalmuk 50%-al, E-vitamin tartalmuk 120%-al nő. A biocsírák 25%-al több energiát tartalmaznak mint a hús, de nem hízlalnak. Broccoli csíra Hidrokinonglükozid tartalma megakadályozhatja a rák kialakulását és növekedését, leghatásosabb növényként említik a vastagbél- és a gyomorrák legyőzésében, kiemelkedően fontos szerepe lehet a prosztata-, végbél-, nyelőcső-, tüdő- valamint hólyagrák legyőzésében is. Búza csíra Már az ókori Egyiptomban is használták valamint a népgyógyászat is ismerte roboráló, erősítő, méregtelenítő hatását. Lucerna csíra Növényi ösztrogén tartalma segíthet a mellrák megelőzésében, vastagbélgyulladásban szenvedők gyógytápláléka.