Kotányi szárított paradicsomos-olívás fűszerkeverék 25 g
Kotányi szárított paradicsomos-olívás fűszerkeverék 25 g
Mediterrán jelleg, Aromazáró csomagolás. A Kotányi Szárított paradicsomos-olívás fűszerkeveréket sokféleképpen használhatjuk. A paradicsompehely édessége kiválóan harmonizál az olíva savanykás-pikáns ízével és így jellegzetes mediterrán jelleget kölcsönöz az ételeknek. Használhatjuk szendvicskrémekhez, kenyérsütéshez, tésztaételekhez, hideg előételekhez és salátákhoz.
Kezdetektől napjainkig kizárólag kiváló minőségű, folyamatosan ellenőrzött alapanyagokat használunk, ami garantálja a Kotányi termékek különlegesen finom, aromákban gazdag ízét. Prémium fűszereinkkel örömteli a főzés és gazdaságos a fűszerezés. Szárított paradicsomos-olívás fűszerkeverék.
Összetevők
(56,5%) paradicsompehely (paradicsomsűrítmény, kukoricakeményítő), Jódozott étkezési só (étkezési só, kálium-jodid), (7,5%) olívagranulátum, Bazsalikom, Vöröshagyma, Oregánó, Fokhagyma, Cukor, Zsálya
A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet (laktóz), zellert, szóját, mustárt és szezámmagot is felhasználó gyártóüzemben készült.
Tápanyagok 100 g-ban
Energia 1130 kJ / 269 kcal
Zsír 6,6 g
ebből telített zsírsavak 0,5 g
Szénhidrát 35 g
ebből cukor 32 g
Fehérje 11 g
Só 14,8 g
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)
Receptek (Paradicsomos-zöldfűszeres kenyér olívával 4 darabhoz):
- 330 ml víz
- 7 g szárított élesztő
- 8 g só
- 500 g búzaliszt
- 1 csom. Kotányi Szárított paradicsomos-olívás fűszerkeverék
- 50 ml olívaolaj
Elkészítés:
A Kotányi Szárított paradicsomos-olívás fűszerkeveréket 30 ml olívaolajjal és 30 ml vízzel keverjük el, majd hagyjuk pár percig állni. Eközben az átszitált lisztet élesztővel, sóval és olívaolajjal keverjük el. Végül adjuk hozzá a paradicsomos-olívás olajos keveréket és 300 ml vizet. A masszát gyúrjuk sima tésztává. Fedjük le, tegyük hűvös helyre és 30 percig hagyjuk állni. A tésztát osszuk 4 egyforma részre és formázzunk rudakat belőle. Egy tepsire tegyünk sütőpapírt és további 20 percig hagyjuk állni. Végül 190°C-on 25 percig süssük.
Tipp: Friss parmezánnal tálaljuk.
Tárolás
- Száraz helyen tartandó.
- Felbontás után hideg helyen tartandó.