All-Co Kókuszvirágcukor 500g
A kókuszpálma virág nektárjából készült tradicionális ázsiai édesítőszer, mely ma az egyik leginkább ajánlott cukorfajta. Számtalan jótékony egészségügyi hatása miatt „csodacukornak” is nevezik. A legkorábbi írott anyag készítéséről és fogyasztásáról 5000 évvel ezelőtt készült, feldolgozásának módja azóta semmit nem változott, csak víztartalmát párologtatják ki a virágból nyert szirupból. Tehát fehérítetlen és finomítatlan, íze enyhén karamellás, nem kókusz ízű. Teába, kávéba, süteményekbe, és főzéshez is használhatjuk.
A termék alacsony Glikémiás indexszel rendelkezik (GI=35), a szervezetben lassan szívódik fel és nem emeli meg nagyon a vércukor szintet.
Magas ásványi anyag tartalmú termék, a barna nádcukorhoz képest 18-szor több kálium, 30-szor annyi foszfor, és több mint 10-szer annyi cink található benne, emellett magnézium-, cink-, vas-, B1, B2, B3 és B6 vitaminforrás. A kókusznektárban 16 féle aminosav található, legnagyobb mennyiségben a glutamin, ami támogatja az immunrendszer működését, és sport esetén hozzájárul az izmok növekedéséhez és regenerációjához.
A kókusznektárban található főbb aminosavak:
- Triptofán
- Lizin
- Hisztidin
- Arginin
- Aszparaginsav
- Treonin
- Szerin
- Glutamin
- Prolin
- Glicin
- Alanin
- Valin
- Metionin
- Izoleucin
- Leucin
- Triozin
- Fenilalanin
Nagyobb mennyiségben tartalmaz inozitolt is, ami pedig védi a májat, megakadályozza a zsírok lerakódását a májban és az epében, fokozza a zsírfelhasználást a szervezetben, így elősegítve a zsírégetést. Véd a koleszterin érfalakban való lerakódásától, mert növeli annak felhasználását. Emellett nyugtató hatásáról is ismert.
Származási hely: Indonézia
Kiszerelés: 500 g