MESTER ÉS MAJOR ALMAPEKTIN INULINNAL 500 ML

-16% MESTER ÉS MAJOR ALMAPEKTIN INULINNAL 500 ML

Almapektin inulinnal. Összetevők: 100 % almapektin 99 % tisztaságú inulinnal


A sűrítmény kétféle természetes prebiotikumot tartalmaz:


Almapektin - vízben oldódó fermentálható rost.
Inulin - rezisztens szénhidrát, a szimbionta anaerob vastagbél baktériumflóra tápláléka.


A pektin és az inulin szerepe a bélegészségben:


Az élelmi rostok fontos szerepet játszanak az egészség megőrzésében, a csökkentett élelmi rostbevitel összefüggésben áll a nyugati betegségek gyakoribb előfordulásával, a bél immunállapot rendellenességeivel. Az immunrendszer és a bélflóra kölcsönhatása, együttműködése biztosítja, hogy szervezetünk védve legyen az emésztőrendszerbe óhatatlanul bekerülő káros anyagoktól.

Nagyon fontos, hogy minden nap a jó összetételű mikrobiom hozzájusson az őt tápláló anyagokhoz. Ilyen tápláló anyagok, a pektin és az inulin, melyek segítik az egészséges és az élettani funkciójukat megfelelően ellátó vékonybél hámsejtek (enterocyták) és a vastagbél hámsejtek (colonocyták) működését, a jó összetételű mikrobiom kialakulását és a káros, toxin termelő gramm negatív úgynevezett LPS baktériumok és gombák
kiszorítását. A jó (eubiotikus) baktériumok biztosítják a bélnyálkahártya védelemét, átjárhatóságát és egyensúlyát. Az utóbbi években egyre több információval rendelkezünk arról, hogy az egész szervezet működése szempontjából milyen fontos szerepe van az egészséges mikrobiomnak.

Az emésztőrendszer immunrendszerét gyakran GALT (gut-associated lymphoid tissue) néven említik, ami magyarul bélhez kapcsolódó limfoid szövet. Az immunrendszer kb. 70%-ban az emésztőrendszerben található. A GALT-ot több limfoid szövettípus alkotja, melyek termelik és tárolják azokat az immunsejteket, amelyek megtámadják a kórokozókat.

A pektin és az inulin a két legértékesebb élelmi rost. A pektin, mint a legjobb vízben oldható fermentálható rost és az inulin, mint rezisztens szénhidrát fontos szerepet játszanak a bél immunállapot egyensúlyában. A fermentálható rostok hozzájárulnak bél védekezéséhez, megelőzve a betegségek kialakulását, segítik a bélnyálkahártya immungát működését. Az immungát az emberi test kapuőre. A nyálkahártya és a bélhámsejtek megakadályozzák, hogy a béltartalom nemkívánatos molekulái és a kórokozók belépjenek - a lamina propria alá bekerülve - a nyirok- és a vérkeringésbe.

A gyulladásos bélbetegségek (IBD), a fekélyes vastagbélgyulladás (UC) és a Crohn-betegség (CD) krónikus és visszatérő gyulladásos állapot a bél traktusban. Az olyan tünetek, mint a hasmenés, hasi görcsök, súlycsökkenés, fáradtság, vérszegénység és bélrendszeren kívüli tünetek (többek között különböző gyulladásos bőrbetegségek, ízületi gyulladás) nagy hatással vannak az életminőségre.

Az UC és a CD előfordulásának gyakorisága világszerte nőtt az elmúlt 50 évben, különösen a fejlődő és a nyugati országokban. A krónikus és visszatérő bélgyulladásos állapot immunológiai, mikrobiális és környezeti tényezők közötti összetett kölcsönhatás eredménye, így egy specifikus kezelés kifejlesztése fontos feladat. A terápiának fontos része a bélgát diszfunkciójának és az immunrendszer rendellenességeinek megszüntetése, például autoimmun és gyulladásos betegségek, beleértve a Crohn - betegséget és a fekélyes vastagbélgyulladást. A bélgát funkció javítása az élelmi rostfogyasztás növelésével, hatékony stratégia lehet a nyugati, immunrendszerrel kapcsolatos betegségek megelőzésére.

Vélemény írása

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a vélemény íráshoz
 • Gyártó: Mester és major
 • Szállítási idő: 2-5 munkanap külső raktárról
 • Termék kód: 5999860512059
 • B88307
 • Elérhetőség: Raktáron
 • Almapektin inulinnal. Összetevők: 100 % almapektin 99 % tisztaságú inulinnal
  A sűrítmény kétféle természetes prebiotikumot tartalmaz:
  Almapektin - vízben oldódó fermentálható rost.
  Tovább a termékleíráshoz

 • 3.558 Ft
 • 2.990 Ft
 • Nettó ár: 2.354 Ft

Címkék: herbafulvo, herbafulvo esszencia

Minden jog fenntartva | Bio webáruház © 2024
Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949 $0 to $500.000 https://biogo.hu/image/cache/catalog/logo/biogo-logo1-380x232.png