N&Z étkezési Zselatin A N&Z étkezési Zselatin termékével egyszerűen készíthet el minden ételt,amelyhez ez az alapanyag szükséges. A zselatin előállítása állati csontokból, inakból és bőrből történik, melyek tartalmazzák a fontos fehérjéket, kollagént.
Gyakran használt összetevő a cukrásziparban, a gyógyszeriparban és a húsiparban egyaránt. Elődeink korábban számos olyan ételt fogyasztottak, melyek tartalmazták ezeket a részeket, a mai kor embere azonban inkább kidobja őket.
A zselatin rendszeres használatával könnyedén beépíthetjükétrendünkbe. A N&Z Étkezési Zselatin közepes bloom indexszámú. Ez az érték kocsonyásító képességére utal. (Rezgősebb állagot kapunk az alacsonyabb bloom számú, és keményebb, törékenyebb állapotot a magasabb értékűvel. Ez az áttetsző alapanyag remek megoldás ételei kocsonyásítására. Nagyszerű állagú lekvárokat, dzsemeket, szószokat, fagylaltokat készíthet, de kocsonyához, gumicukorhoz, vagy bármilyen krémes desszerthez alkalmazva is tökéletes eredményt biztosít. A 200 bloom-os, marhabőrből kinyert porzselatinból néhány egyszerű szabály betartásával nagyszerű állagú finomságok kerülhetnek az asztalra. Adagolása: Fél liter krémhez ajánlott 6 gramm zselatin használni, míg a vágható állag eléréséhez ugyanekkora mennyiséghez 9 gramm zselatinpor (csapott evőkanál) szükséges. Elkészítése:
A zselatin forralás hatására elveszítheti kocsonyásító képességét, ezért alacsony hőmérsékleten oldja fel, majd hűtse langyosra. A hideg folyadékhoz vagy krémekhez csak ez után adja hozzá. A gyümölcsök fehérjebontó enzimje feloldhatja a zselatint, így friss gyümölcsökhöz adni nem javasolt.
Ehelyett használjunk konzerv, vagy befőtt gyümölcsöket, melyeket közvetlenül elegyíthetünk a zselatinnal, vagy főzzük néhány percig a friss gyümölcsöket.
Utóbbi megoldással a zselatin is megfelelőbb állagúvá válik.
Tipp: Ha egy kicsi sót adunk a dzsemekhez, krémekhez, folyósabb állagot kapunkeredményül. Száraz, hűvös helyen tartandó! Tartalmaz: 200 bloom-os emberi fogyasztásra alkalmas zselatin A zselatin fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
N&Z étkezési Zselatin A N&Z étkezési Zselatin termékével egyszerűen készíthet el minden ételt,amelyhez ez az alapanyag szükséges. A zselatin előállítása állati csontokból, inakból és bőrből történik, melyek tartalmazzák a fontos fehérjéket, kollagént. Tovább a termékleíráshoz