N&z gluténmentes zabpehely 500g
Termék leírása:
N ÉS Z GLUTÉNMENTES ZABPEHELY 500G
Amellett, hogy gyors és laktató reggelink pótolhatatlan összetevője, édességek és sütemények alacsony cukortartalmú alapanyaga is egyben. Sűríthetjük vele ételeinket, használhatjuk panírozásra is.
A régiek zabkásaként fogyasztották. A skótoknál tradicionális értékkel bírt. Ez a növény ugyanis jobban megtermett a rövid, csapadékos termesztési időszakban, mint a búza. Ősi iskoláikban egy úgynevezett Meal Monday nevű szünetet is tartottak, amikor a tanulók is részt vehettek betakarításában. Úgy fogyasztották, hogy éjszakára sós vízbe áztatták, s lassú tűzön főzték meg.
Különleges szokások is kapcsolódtak kultúrnövényükhöz: készítésekor mindig az óramutató járásával megegyező irányban kavargatták és állva fogyasztották. Amíg ebből a perjeféléből Belgiumban sört főznek, addig az algolszász területeken a mai napig a reggelik elmaradhatatlan szereplője a zabpehely.
A pehely feltalálása, kikísérletezése Will Keith Kellogg nevéhez fűződik. Orvosként, testvérével azon dolgoztak, hogy legegészségesebb életmódra tanítsák betegeiket. A gyomrot megterhelő reggeli helyett a gabonákat részesítették előnyben. Áztatás utáni rossz állagukat úgy tudták kivédeni, hogy a búzaszemeket hengerek között kilapították, majd szárították.
A zabpehely a sportolók életében hangsúlyos szerepet tölt be. Továbbá segíti a diétát, teltségérzetet okoz. Ha fogyasztunk belőle, nem kell attól tartanunk, hogy csillapíthatatlan farkaséhség törne ránk.
Nem szükséges tovább keresgélnünk, ha rostban gazdag alapanyagra van szükségünk! A N&Z Zabpehely igazán sokféleképpen fogyasztható és ízesíthető. Felhasználásának legnépszerűbb módja a vízben való felfőzés. Gyorsan elkészíthető, akár főételekhez vagy desszertekhez is felhasználhatjuk. Kásaként vagy gyümölcsökkel, lekvárral ízesítve is kitűnő. Tápláló kekszek és desszertek fő összetevője lehet.
Nagyszerű húsok panírozásához, töltelékes ételekhez, levesbetétként egyaránt.
Különlegessége, hogy bármilyen ízvilágú ételhez alkalmazhatjuk. Érdemes kicsit vízbe áztatni, hogy megpuhuljanak a pelyhek és jobban tudjunk velük dolgozni. Pehelyből készített fasírt nagy kedvence lehet a vegetáriánusoknak. Bátran használhatjuk szaftosabb ételekhez is, a pehely felszívja a nem szükséges nedvességet. A tészták, a kenyerek és a húsok állagán is lazíthatunk a N&Z Gluténmentes Zabpehellyel.
Párolt zöldségek panírozására is ideális választás. Nagyon jó állagot érhetünk el vele, ha palacsintát, gofrit készítünk. A legideálisabb választás gyümölccsel töltött pitékhez, rizskoch-okhoz, valamint pohárkrémekhez
A termék gluténmentes minősítésű. Száraz, hűvös helyen tárolandó.
Ajánlott fogyasztása: 2-2 evőkanál zabpehely napi két étkezésnél
Tartalmaz: 100% gluténmentes zabpehely
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 1530 KJ / 365 kcal
Zsír: 6,9 g
amelyből telített zsírok: 1,2 g
Szénhidrát: 56 g
amelyből cukrok: 1,3 g
Rost: 11 g
Fehérje: 14 g
Só: 0 g
Forrás:gyártó/forgalmazó 2016 szeptember