Gyermekek étrendjébe is kiválóan illeszthető, de tudnunk kell, hogy e természetes és fenséges ízű étek után nem szívesen térnek vissza az amúgy számos betegség alapját képező fehércukor vagy egyéb mesterséges édesítők élettelen ízéhez.
Egészségügyi előnyei:
Olvadáspontja alacsony, könnyen felhasználható, így a cukrászatban is egy vonzó összetevő. Míg a mesterséges édesítők, vagy akár a fehércukor íze üres, puszta édes íz, addig a természetes édesítők egész skálája számos kellemes aromával és illatanyaggal kíséri az édes érzetet. E különleges ízélmény mögött gyakran belső értékeik húzódnak meg. A kókusznektárcukor számos tápanyagot és ásványi anyagot is tartalmaz, mint például a kálium-, magnézium-, cink-vagy vas. Illetve a B1-, B2-, B3-, B6-és C vitamin kiváló természetes forrása. Aromái pedig a lelket melengetik, ünnepi hangulatot csempésznek ételeinkbe.
A kókuszvirág cukornak magas kálium, magnézium, cink és vas tartalma van
Természetes forrása a B1-, B2, B3, B6 és C vitaminnak.
17 féle aminosavat tartalmaz ezek közül a legmagasabb a glutamin tartalom.
100%-ban szerves, feldolgozatlan, szűretlen, és fehérítetlen természetes édesítőszer és nem tartalmaz tartósítószert és szinte pH semleges.
Az íze nagyon hasonlít a barna cukorhoz, jellegzetes gazdag karamelles aromájú, természetes édes ízű, fokozza az ízeket. Könnyen oldódik.
Felhasználás: kávék, teák, torták, sütemények és egyéb édességek ízesítéséhez. Karamellizálható.
Nem keverendő össze a pálmacukorral, mely bizonyos pálmák fájának és nem az értékes virágnak a nedvéből készülnek.
Felhasználása: édesítésre bárhol a hagyományos cukor helyett.
Összetevők: kókuszvirág cukor
Tápanyagtartalom (100g-ban):
Energia:1705 kJ /402 kcal
Fehérje: 1,06 g
Szénhidrát: 97,85 g
Zsír: 0,15 g