A zöld kávé hozzájárulhat a fogyókúra eredményességéhez, a testsúly csökkentéséhez, segíthet a normál vércukorszint fenntartásában.
A zöld kávébab súlykontroll hatását, a benne található klorogén savnak köszönhetjük. A klorogénsav egy természetes antioxidáns, ami hozzájárulhat az éhségérzet csökkentéséhez és a test glükóz felvételének megváltoztatása által serkenti az anyagcserét. Megakadályozza, a zsír felszívódását emellett serkenti a zsír anyagcserét a májban.
A készítmény nem tartalmaz állati eredetű összetevőt, ezért vegetáriánusok is fogyaszthatják.
60 db tabletta
Nettó tömeg: 18 g
Összetevők: Zöldkávé kivonat; tömegnövelőszer(mikrokristályos cellulóz); csomósodást gátlók (szilícium-dioxid, magnézium-sztearát)
Adagolási javaslat: Naponta 1-2 tabletta étkezés előtt.
Hatóanyagok a napi adagban: 1 tabletta 2 tabletta
Zöldkávé kivonat 200 mg 400 mg
- melyből klorogénsav (min. 45%) 90 mg 180 mg
Figyelmeztetés: Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
A napi ajánlott mennyiséget ne lépje túl! A készítményt tartsa gyermekektől elzárva!
A készítmény fogyasztása gyermekeknek, terheseknek nem ajánlott.
Tanulmányok, kutatások:
- Joe Vinson és munkatársai 16 ember bevonásával készítettek tanulmányt Indiában, de korábban hasonló vizsgálatokat folytattak Franciaországban és Japánban.
22-26 év közötti túlsúlyos, illetve elhízott ember vett részt a vizsgálatban.
A napi egy-két adag zöld kávét ivó résztvevők testsúlya a követés hat hete alatt átlagosan 10,5%-kal csökkent, míg testzsírjuk mennyisége 16%-kal.
- 2006-os kutatás: Hiroshi Shimoda, Emi Seki, Michio Aitani.
Egereket tápláltak standard zöld kávébab kivonatot tartalmazó diétával, és ennek fő összetevőivel, nevezetesen koffeinnel és klorogénsavval 14 napig.
A kutatók úgy találták, hogy a zöld kávébab kivonat csökkentette a viscerális (zsigeri) zsír mennyiségét és a testtömeget, míg az ételfogyasztás nem változott.
- A klorogénsav legyőzi a felesleges cukrot.
A tekintélyes szaklap, a The Lancet 2002-bentette közzé népességvizsgálatát, amelyet 17000 emberen végzett. A kutatók azt állapították meg, 50%-kal kisebb diabétesz kockázattal számolhatnak azoknak, akik naponta 7 csésze kávét isznak meg, azokhoz képest, akik csak kettőt.
Más kísérleti eredmények:
- A klorogénsav kedvezően hat a májsejtek működését fokozó gének tevékenységére, és az adiponectin nevű hormon szintjét növeli, ami az inzulinérzékenységet segíti elő, gyulladáscsökkentő, diabétesz-megelőző és anti-atherogenic hatást fejt ki.
- Csökkenti a koleszterinszintet, a trigliceridszintet és a vérnyomást.