Natura búzasikér 250g
Klikk a galériához
A vízben nem oldódó fehérjék vízzel érintkezve a búzánál sikérfehérjét, vagy egyszerűen sikért alkotnak. A sikér vízben nem oldódó, de a vizet megkötő, rugalmas, kolloid anyag, amely a búzalisztből készült tésztát rugalmassá és nyújthatóvá, valamint a kelesztésnél keletkező gázok feszítő hatásával szemben ellenállóvá teszi.
A Búzasikér legtöbbször tönkölybúzából készül, fehérjetartalma magas. A vegetáriánusok körében húspótlóként tartják számon. Számos vitamint tartalmaz.
Felhasználható: kenyér, péksütemények készítésénél a liszt sikértartalmának növelésére. Adagolás: 1 evőkanál sikér-t adjunk 500g liszthez.
Átlagos tápérték 100g termékben:
-
Energia: 361 Kcal/ 1510 KJ,
-
Fehérje: 75g,
-
Szénhidrát: 13g,
-
Zsír: 1g,