Natura hajdina natur 250g
Klikk a galériához
A hajdina (pohánka) régebben az egyszerű népi ételek sorába tartozott. A hántolását is házilag oldották meg hézagosra állított malomkövek között átdörzsölve távolították el a kemény héjszerkezetet.
Nagyipari méretű hántolása esetén előáztatják, vagy még kissé pörkölik is, ekkor a színe barnás tónust kap. A hőkezelés nélküli hajdinahántolás fehéres színű. Az íze sem olyan erős, mint a barna hajdináé. Beltartalmi értékei mindkét féle hajdinának egyformán említésre méltóak. "A legújabb kutatások alátámasztják a régi megfigyeléseket: a hajdina jótékonyan hat az érrendszeri megbetegedéseknél, a magas vérnyomásban szenvedőknél, a cukorbetegeknél. Bár ez nem pótolhat gyógyszereket, de jótékonyan hat(hat) az életmódváltozás szándékának napi gyakorlatában.
A lisztjét búzaliszttel keverve kenyér és tészta alapanyagként használják fel. Töret és szemes formában a jól ismert orosz kása alapanyaga. A hajdina a főzés előtt megpirítva az ételnek enyhe dióízt és illatot kölcsönöz.
Felhasználási javaslat:
Köretnek kétszeres mennyiségű vízben megfőzve, csíráztatva 8 óra áztatás és 3 - 4 nap csíráztatás után közvetlenül fogyasztható.
Minőségét megőrzi:
A dobozon jelzett hónap végéig (nap,hó,év)
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tartandó!
- Gyártó: Natura
- Szállítási idő: 2-5 munkanap külső raktárról
- Termék kód: 5997848513746
- B35452
- Elérhetőség: Raktáron
Címkék:
Natura hajdina natur 250g,
Gabonák,
hüvelyesek
A termék jelenleg nincs készleten.
Amennyiben szeretnél értesítést kapni, ha újra lesz, kérlek add meg az adataid.