Natura pirított napraforgó 250g
Klikk a galériához
A magvak természetes zsírsavtartalma a pirítás hatására kissé csökken, ámde ez nem jelent számottevő minőségi problémát, sőt az epebetegeknek megkönnyíti, illetve lehetővé teszi az ilyen magvak fogyasztását is.
A napraforgómag zsírtartalma értékes, mert gazdag forrása a telítetlen zsírsavaknak, főleg linolsav és olajsav található benne. Élelmi rosttartalma miatt a fent említett megbetegedésekben szenvedőkön kívül a cukorbetegek, székrekedéssel küzdők, kismamák és idősek számára is ajánlott.
Az olajos magvak rendszeres fogyasztása tökéletesíti tápanyag ellátásunkat, valamint megoldást nyújt a zsírban oldódó vitaminok természetes beviteléhez. A napraforgómag felhasználása igen sokoldalú, a péksütemények díszítésétől egészen nassolásig.
Napraforgó mag tulajdonságai
-
Gazdag B-vitaminokban, foszforban, magnéziumban, vasban, kalciumban és E-vitaminban. Fehérjetartalma is magas.
-
Nyomelemek (cink, mangán, réz, króm) és karotintartalma kiemelkedő.
Krémek, pástétomok és müzlik kiválló alapanyaga, nassolásra is használható.
Pirított napraforgó energia tartalma
-
Energia 582 kcal
-
Fehérje 19.3 gramm
-
Zsír 49.8 gramm
-
Szénhidrát 24.0 gramm