Natura szezámpehely 250g
Klikk a galériához
Kínában ötezer éve használják a szezámmagból sajtolt olajat tintához és főzéshez. A szinte teljesen tejtermék-mentes kínai konyhában elengedhetetlen kalciumforrásként épült be használata. Súlyarányosan több kalciumot tartalmaz, mint a tehéntej (hétszer annyit), vetekszik a tehénsajtok kalciumtartalmával, az olajos magvak közül pedig egyenesen kiemelkedik. A kalcium mellett jelentős mennyiségben található benne magnézium, kálium, foszfor, vas, A-, E-, B1-, B2-vitaminok.
Szezámpehely sokoldalú felhasználhatósága
Rendkívül sokrétű a felhasználhatósága: pirítva, őrleményként, krémként, sózva (szezámsó) hidegen sajtolt olaj formájában tehetjük péksüteményekre, salátákra, köretekbe.
A szezám-magban lévő értékes ásványi anyagok és vitaminok a magbelső hőkezelése nélküli feltárása révén tökéletesebben felszívódnak. Kissé kesernyés íze miatt ízesíteni szükséges.
Érdemes tudni! A kálcium felszívódása megfelelő magnézium jelenlét mellett hatásos.
Fogyasztható müzliben, joghurtban.
Paleolit táplálkozásban használható!
Átlagos tápérték 100 g termékben
-
Energia 2621 kJ(633 kcal),
-
fehérje 24,3 g
-
szénhidrát 8 g
-
zsír 56 g