Natura szőlőcukor 1000g
Klikk a galériához
A répacukor népszerűsége, illetve elterjedtsége az elmúlt néhány évszázad alatt a köz szemében "a cukor" fogalmává vált. Ezt a tényt nehéz kiiktatni a közgondolkodásból, pedig az úgynevezett civilizált népek (a világ vezető és ezek nyomába siető államok) lakosságánál tapasztalható erőteljes, a csontozattal, a cukorbetegséggel és egyéb jelentős problémákkal (pl. a túlsúly) kapcsolatos gondok nagyrészt a (répa)cukorral kapcsolatosak.
Szőlőcukor fogyasztása
Tisztán fogyasztáskor azonnal, lökésszerűen megemeli a vércukorszintet. Nagyon gyors lefolyású, utána a vércukorszint hajlamos az eredeti érték alá esni, ezért cukorbetegek számára tilos a szőlőcukorral való kísérletezés.
A szőlőcukor sejtjeink legfontosabb tápanyaga, vérünk állandó és nélkülözhetetlen komponense. A keményítőt és a répacukrot enzimek bontják szőlőcukorrá, ami a bélből felszívódva rögtön a véráramba kerül.
Minden életfolyamatunkhoz (mozgás, növekedés) izommunka szükséges, ez pedig energiaforrás nélkül nem lehetséges. A vérbe jutott szőlőcukrot a sejtek elégetik, miközben energia szabadul fel.
A fel nem használt glükóz a májban és az izomsejtekben glikogén formájában raktározódik el. Amikor szükséges a tárolt glikogén újra az erőt adó szőlőcukorrá alakul át.
A szőlőcukor fogyasztása minden nap ajánlott, por formájában sütéshez, teákhoz, más italok ízesítéséhez.
Édesítő hatása kissé még felül is múlja a hagyományos cukrokét.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
-
Energia 1522 kJ (358 kcal)
-
fehérje 0 g
-
szénhidrát 90 g
-
zsír 0 g