A mandulalisztet kiemelkedően magas fehérjetartalma miatt a vegán étrend híveinek is érdemes fogyasztani. Kenyeret, süteményt, péksüteményt, sőt, krémet is készíthetünk belőle.
A mandulaliszt E-vitaminban igen gazdag, erős antioxidáns, segíti a sejtfalak rugalmassá tételét és a szabadgyökök káros hatásaitól is védi a szervezetet.
A szívre és az érrendszerre is jó hatással van, mert nagy mennyiségben tartalmaz telítetlen zsírsavakat is. Olyan, a szervezet számára fontos ásványi anyagok vannak a mandulalisztben, mint foszfor, vas, kalcium, magnézium, mangán, cink és szelén.
Nem emészthető szénhidráttartalma (rosttartalma) is jelentős, ezzel segíti a bélrendszer működését és a vér glükózszintjét is kordában tartja. A mandula a rossz koleszterinszintet is alacsonyan tartja, viszont az agyműködést javítja. Oldja az izomgörcsöket és a menstruációs fájdalmakat.
Mivel a mandulaliszt nagy mennyiségű folyadékot és zsiradékot képes felvenni, akár sűríthetünk is vele. Használhatjuk önállóan, vagy akár más maglisztekkel keverve is.
A paleozók számára is remek alternatíva gabonalisztek helyett, mivel a mandula nem tartalmaz glutént. Fogyókúrázóknak és diétázóknak az alacsony szénhidrát- és kalóriatartalma miatt javasoljuk a mandulaliszt használatát.
Ha a diófélékre érzékeny vagy allergiás, kerülje a mandulaliszt fogyasztását is!
A mandulalisztet kiemelkedően magas fehérjetartalma miatt a vegán étrend híveinek is érdemes fogyasztani. Kenyeret, süteményt, péksüteményt, sőt, krémet is készíthetünk belőle. Tovább a termékleíráshoz