Naturmind natúr kuszkusz 500g
Klikk a galériához
Összetevők: durumbúza*, víz
A kuszkusz marokkói nemzeti étel, mely eredetileg durumdarából és finomra őrölt búzalisztből készül. Hagyományosan párolva készítik el. A hagyományos kuszkusz viszonylag hosszabb elkészítési időt igényel, a ma forgalomban lévő kuszkusz jelentős része azonban - mint a BiOrganik kuszkusz is - előfeldolgozott, gyorsfőzésű változat.
Felhasználása: köretként, főételként. Levesben tésztaként is ehető, valamint csemegeként salátákkal, szószokkal, mártásokkal is el lehet fogyasztani.
Elkészítése:vízben megfőzni vagy gőzben megpárolni, amíg puha nem lesz. Felforralt vízbe öntve (1:1 víz:kuszkusz arány), ha negyed óráig állni hagyjuk, külön főzés nélkül is elkészíthető.
Jó tudni:a marokkóiak a durumbúzából őrölt darát megnedvesítik, majd beszórják liszttel, és kézzel addig görgetik, amíg a daraszemcséket finom lisztréteg nem vonja be. Marokkóban nem pirítják, hanem lassan párolják az ételt. A kuszkuszt is mindig párolva készítik el, és sosem főzik más étellel összekeverve. Kuszkuszpároló edényben gőzben párolják, aminek hatására megdagad és megpuhul.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: |
1501 kJ / 354 kcal |
Zsír: |
1,9 g |
- amelyből telített zsírsavak: |
0,5 g |
Szénhidrát: |
70 g |
- amelyből cukor: |
2,5 g |
Rost: |
4,3 g |
Fehérje: |
12 g |
Só: |
0 g |