Naturmind natúr tamari 500ml
Klikk a galériához
Összetevők: víz (42%/), zsírtalanított szójabab (42%), só (16%)
A japán "tamari" szó a "tamaru" szóból származik, aminek jelentése felhalmozódik. Eredetileg ez az a folyadék, amit a teljes értékű szójababból gyűjtenek össze a miso (lágy, sós ízű pép, ételízesítsre használják) előállítása során. A fő különbség a tamari és a shoyu között, hogy a tamari nem tartalmaz búzát. A tamari kiváló só helyettesítő és ételízesítő.
Ma, modern technológiákkal a következőképpen készül: a szójababot hőkezelik, összetörik, elkeverik, majd só és víz hozzáadása mellett fermentációs kultúrákkal (koji) oltják be. A tartályokban 6 hónapig érlelődik a készítmény, majd leszűrik, kicsapatják, pasztörizálják és kiszerelik.
Felhasználása: ideális saláták ízesítésére, levesek, szószok, tészták, zöldségek fűszerezéséhez.
Nem génmanipulált termék.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: |
466 kJ / 110 kcal |
Zsír: |
0 g |
- amelyből telített zsírsavak: |
- g |
Szénhidrát: |
14,9 g |
- amelyből cukor: |
4,5 g |
Rost: |
0 g |
Fehérje: |
12,5 g |
Só: |
16 g |