Naturmind natúr tápiókagyöngy 1000g
Klikk a galériához
Összetevők: tápiókakeményítő
Felhasználása: puding készítéshez.
Elkészítése: a gyöngyöket vízbe vagy növényi tejbe (pl. Sojade szójaital) kell áztatni kb 5-10 percig, amíg a gyöngyök megpuhulnak. Ezután lassú tűzön főzni kell, eközben hozzá lehet adni az ízesítő anyagokat (pl, vanília, karobpor, fahéj, mazsola, stb) ízlés szerint. Mikor összesűrűsödött vegyük le a tűzről, öntsük bele kis tányérkákba és abban hagyjuk kihűlni. Díszíthetjük aszalt gyümölcsökkel, kókuszreszelékkel stb.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: |
1450 kJ / 341 kcal |
Zsír: |
0,2 g |
- amelyből telített zsírsavak: |
0 g |
Szénhidrát: |
87,7 g |
- amelyből cukor: |
1,1 g |
Rost: |
0 g |
Fehérje: |
0,2 g |
Só: |
0,06 g |