Termékleírás
A Now Omega 3-6-9 kapszula kétféle alapvető többszörösen telítetlen zsírsav arányos elegyét és azok származékait nyújtja, melyekre szükség van számos testműködéshez:
A lenmagból és repcéből készült Omega-3 olaj
A kankalinból és fekete ribizkéből készült Omega-6 olaj (GLA)
Az olajsav, mely egy repcéből és lenmagból készülő Omega-9 olaj, egyszeresen telítetlen zsír, mely nem nélkülözhetetlen, de előnyösen hat az emberek egészségre.
Hatóanyag 1 kapszulában:
Telített zsírsavak: 250 mg
Többszörösen telítetlen zsírsavak: 750 mg
Egyszeresen telítetlen zsírsavak: 250 mg
Lenmagolaj: 700 mg
Ligetszépe olaj: 150 mg
Repce olaj: 130 mg
Feketeribizli magolaj: 10 mg
Tökmagolaj: 10 mg
Továbbá minden kapszula a következő egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmazza:
Omega-3 zsírsav: Alpha Linolenic Acid (ALA) - 450 mg
Omega-6 zsírsav: Linoleic Acid and Gamma Linolenic Acid (GLA) - 265 mg
Omega-9 zsírsav: Oleic Acid - 175 mg
Egyéb zsírsavak: Rövid láncú zsírsavak, telített zsírok, foszfolipidek stb. - 110 mg
Egyéb összetevők: zselatin, glicerin, víz és karob (gélkapszula)
Ajánlott napi mennyiség: 2-6 kapszula étkezés közben
Nem tartalmaz: cukor, só, élesztő, búza, glutén, kukorica, szója, tej, tojás, kagyló és tartósítószer.
Halolaj
A halolajban található Omega-3 zsírsavak többszörösen telítetlen zsírsavak. Ezek, amellett, hogy a szív-és érrendszerre gyakorolt jótékony hatásuk már régóta ismert, bizonyítottan szükségesek a magzat agyának és szemének normális fejlődéséhez. Az Omega-3 egyik összetevője létfontosságú az optimális idegi működéshez és az éleslátáshoz is. Ez a komponens az anyatejben található meg legnagyobb mennyiségben, azonban a legtöbb fejlett társadalomban az Omega-3 zsírsavakban szegény étrend miatt gondoskodni kell a pótlásáról.
Omega-3 zsírsav
Az omega 3 zsírsav a telítetlen zsírsavak csoportjába tartozik. Rendszeres, hosszútávú szedése csökkenti a kardiovaszkuláris megbetegedések kockázatát. A zsírsavak a sejtfalba épülnek és azok rugalmasságát befolyásolják. Ez történik a vörösvértestek esetében is: a többszörösen telítetlen zsírsavak beépülése következtében rugalmasabbá válnak. E rugalmasság teszi lehetővé számukra, hogy a hajszálerek falán keresztül eljussanak a szövetekhez és azokat oxigénnel lássák el. Az Omega 3 zsírsav csökkenti a gyulladásos reakciókat és akadályozza a véralvadást, segítve ezzel a keringést és gátolva a trombózis kialakulását. Nagy mennyiségben zsírdús tengeri halakban találjuk. A legjobb forrás a hering, makréla, lazac és tonhal. Vegetariánusok omega 3 zsírsavhoz juthatnak lenmag, diófélék és szójatermékek fogyasztásával.
Omega-3 jótékony hatásai és szerepe
Az omega-3 megőrzi az ízületek és kötőszövetek egészségét mégpedig azáltal, hogy csökkenti a gyulladásokat, és tisztán tartja a szöveteket. Ezen kívül az omega-3 az idegsejtek membránjainak legfontosabb építőeleme. A koleszterin-és trigliceridszint csökkentésével támogatják a szív-és érrendszer egészségét azzal, hogy optimalizálják a koleszterin szintet is egyaránt. Az esszenciális zsírsavak csökkentik az izmok lebomlását, csillapítják a gyulladást, elősegítik az izomtömeg növekedést, felgyorsítják az újjáépülést, támogatják az optimális hormontermelést, illetve elősegítik a kötőszövetek és az ízületek egészségét.
Figyelmeztetés
Az étrendkiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe!