Természetes ”zöld multivitamin“ alga komplex készítmény
Hatóanyagok:
Napi adag 1 kapszula 4 kapszula
Spirulina alga porChlorella alga por
Lithotamnium alga por
160 mg160 mg
80 mg
640 mg640 mg
320 mg
Összetevők:
Spirulina alga por, Chlorella alga por, Lithotamnium alga por, hidroxi- propil-metil-cellulóz (kapszulahéj)
Ajánlott napi mennyiség: naponta 4 tabletta fogyasztása ajánlott.
A Vörös alga - Lithotamnium calcareum - Nyugat-Európa magas ásványtartalmú, kristálytiszta vizeiben honos algafaj. Összetételének 34%-át tiszta, természetes, szerves kalcium képezi, amely testünk számára a legfontosabb ásvány. A kalcium nélkülözhetetlen csontjaink, fogaink, körmeink és hajunk újraképződéséhez, illetve fontos szerepet játszhat a lúgosításban is. Tudományos kutatások igazolják, hogy a Lithothamnium alga természetes kalciuma – a vegyileg előállítottal szemben – magasabb arányban képes beépülni, sőt ennek hatékonysága Spirulina alga hozzáadásával még tovább fokozódik. Így a Lithotamnium alga csontjaink és fogaink leghatékonyabb kalciumforrása lehet.
A Spirulina intenzív zöld színét különösen magas klorofil tartalmának köszönheti, mely az emésztéshez és az anyagcseréhez igen fontos. Más növényekkel ellentétben a Spirulinának nincs erős sejthártyája. Ez az egyik ok, amiért emésztőszerveink oly könnyedén juthatnak hozzá a benne lévő életfontosságú anyagokhoz. A Spirulina lúgos jellege meggátolja szervezetünk savtúltengését. A Spirulina nagyon magas koncentrációban tartalmaz B12 vitamint, Omega-3 zsírsavat, többek GLA-t. A Spirulina rendelkezik minden növény közül a legmagasabb fehérjeértékkel, mely az izomnövekedésnél hasznos. Fehérjetartalma közel háromszor akkora, mint a hüvelyeseknek, hatszor akkora, mint a tojásnak, és hússzor akkora, mint a tejnek.
A Chlorella alga a leggazdagabb klorofillforrás a Földön. A klorofill a zöldnövényeknek azon anyaga, amely a Nap sugárzó energiáját elnyeli, átalakítja és közvetíti a növényi sejtben végbemenő folyamatokba. Nem tartozik a karotinoid vegyületek közé, szerkezete inkább a vér hemoglobinjához hasonlít, szokták mondani, hogy a növények vére. Fertőtlenítő és méreganyag megkötő tulajdonságokkal bír.