N&z porxukor 500g
Klikk a galériához
A 100%-ban nyírfacukrot tartalmazó összetétel alkalmazásának egyik legnagyobb előnye, hogy a diétázók a fegyelmezett étrend betartása mellett is élvezhetik az édes ízt. Fogyasztására nincs életkori megkötés: nem csak a felnőttek, hanem a gyerekek és a várandós kismamák is nap mint nap alkalmazhatják. Egyaránt megállja a helyét a candidások és a paleósok táplálkozásában is.
Ezt az egyedi vegyületet már a 19. század végén felfedezte egy német tudós. A második világháború hívta azt életre, hogy a nyírfacukor ipari méretű gyártása elindulhatott. Az édesítőszer beszállítási lehetőségektől megfosztott Finnország egy elérhető cukorpótló megoldás után kutatott és talált rá végül az országon belül a nyírfára.
A nyírfacukorral olyan néven is találkozhatunk, mint xilit vagy xylitol. Ez a cukoralkohol rostos gyümölcsökben és zöldségekben is megtalálható, kis mennyiségben az emberi test is termeli.
A PorXukor íze és állaga olyan, mint a hagyományos porcukoré, annak hátrányos tulajdonságai nélkül. Spórolja meg a cukor darálásának idejét és dekorálja ezzel az alapanyaggal az elkészült finomságokat! Kitűnő alapanyag sütemények sütésénél, mázak, krémek és habok készítésénél egyaránt. A piskóták és habcsókok is a finnországi gyártású alapanyag alkalmazásával érik el tökéletes állagukat.
A finomított párjával csupán megjelenésében és ízében hasonlatos PorXukor glikémiás indexe mindössze 7. Az alacsony érték azt mutatja, hogy a szervezet ,,ráérősen” dolgozza fel, így kevesebb inzulint kell termelnie. A tudatosan étkezők válláról leveszi azt a terhet, hogy le kelljen mondaniuk az édes íz élményéről és kedvenc ételeikről. Nem csak kevesebb zsírt raktároz el, hanem kivédi azt, hogy bármilyen hirtelen változás történjen a vércukorszint alakulásában.
Kivételes tulajdonsága, hogy nem nyújt táplálékot a Candida és más élesztőgombák számára, ebből adódóan acandida étrendet követők bátran fogyaszthatják, azonban kelt tészták elkészítésére önmagában nem alkalmas.
A termék fogyasztásakor az édes íz mellett egy kissé hűsítő ízélményben van részünk és nem kell aggódnunk fogaink épsége miatt sem, ugyanis a szájban lévő baktériumoknak nem szolgáltat táptalajt. Továbbá hozzájárul szervezetünk méregtelenítéséhez és serkenti a szervezet kollagén termelődését is.
Használja minden olyan ételhez, italhoz, mely megkívánja az édes ízvilágot, legyen szó omlós tészták, linzerek, palacsinták, szörpök, szirupok készítéséről. Segítségével a sütemények, torták és a különféle finomságok is a receptek megváltoztatása nélkül készíthetőek el.
A nyírfacukor fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
A nyírfacukor rendszeres alkalmazása előtt a szervezetet fokozatosan szoktassuk hozzá kisebb adagokban. Nagyobb mennyiség fogyasztása hashajtó hatású!
Kutyáknak és más kisállatoknak ne adjunk a termékből!