Paleolit Éléskamra Keltes élmény univerzális natúr ízű lisztkeverék 300 g Mennyei finom natúr ízvilág, semmi szokványos paleos mellékíz... Győzödj meg róla Te magad! A Keltes élmény lisztkeverékkel a keltes sütemények kedvelőinek szeretnénk kedveskedni. Sikerült megalkotni egy olyan, ízében harmonikus és semleges, állagában a hagyományos (búzalisztből készült) kelt tésztás élményt nyújtó alaplisztet, amit fantáziánk szerint igazíthatunk a reform életmódunkhoz. Élesztő nélkül készíthetünk finom és gyors keltes süteményt. CSÖKKENTETT SZÉNHIDRÁT TARTALOM ALACSONY ZSÍRTARTALOM MAGAS ROSTTARTALOM A Keltes élmény lisztkeverékkel a keltes sütemények kedvelőinek szeretnénk kedveskedni. Sikerült megalkotni egy olyan, ízében harmonikus és semleges, állagában a hagyományos (búzalisztből készült) kelt tésztás élményt nyújtó alaplisztet, amit fantáziánk szerint igazíthatunk a reform életmódunkhoz. Élesztő nélkül készíthetünk finom és gyors keltes süteményt. A Keltes élmény lisztkeverék a kelt tésztát kedvelők számára készült. Azoknak, akik olykor szeretnék reform életmódjukba, vagy diétájukba visszacsempészni a nagymama finom, puha és légies keltes süteményeit. Olykor vágynak arra, hogy a reggeli asztalra egy frissen sült kakaós csigát, lekváros buktát vagy egy finom pizzás párnát tegyenek, a család legnagyobb örömére. Jó szívvel ajánjuk iskolás gyermekek tízórai csomagjába, munkahelyi gyors étkezésekhez egyaránt. A belőle készült sütemények másnap is finomak és puhák. SÓMENTES ÉS ÉDESÍTÉSMENTES TERMÉK. Felhasználástól függően édesíteni, sózni szükséges. A lisztkeverék kiadós adagjával családok számára bőséggel elegendő, vagy vendégségekre készítve is megfelelő adag. Az elkészült sütemények fagyaszthatók és szobahőmérsékelten érdemes kiolvasztani, majd sütőben 100 fokon langyosra is melegíthetők. A keverékben a finomabb ízvilág elérése érdekében a szúrós ízű szódabikarbóna helyett a saját fejlesztésű Paleolit Éléskamra foszfátmentes sütőport használjuk. Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított naturális termék. Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék. Nem tartalmaz továbbá kókuszlisztet, konjac lisztet, élesztőt sem. Diétázók is fogyaszthatják, ha rostban gazdag, lassú felszívódású szénhidrátforrásból szeretnék sütemény igényüket fedezni. Hosszú ideig jól-lakottság éreztet biztosít, kiegyensúlyozott rosttartalma miatt az emésztésre is jótékony hatással lehet. Lassítja a szénhidrátok felszívódását, így élettanilag is kedvező hatása lehet szervezetünkre. Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de egészséges, változatos napi táplálkozást. A régi, megszokott kelt tésztákhoz nagyon hasonlító sütemények készíthetők belőle. Összetevők: tápióka keményítő, élelmi rostok (bambuszrost liszt, útifűmaghéj liszt), mandulaliszt, szezámmag liszt, Paleolit Éléskamra foszfátmentes paleo sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő) Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben: Energia kj/kcal: 1066,4/258,2 Zsír:2,8 g amelyből telített zsírsavak 0,9 g Szénhidrát: 49,7 g amelyből cukor 0,2 g Fehérje: 7,3 g Só: 0 g Élelmi rost: 27,1 g (A korábbi keverékhez képest csökkent az energiatartalom és a szénhidrát tartalom is és nőtt a természetes élelmi rost tartalma.) Csak természetesen előforduló cukrokat és rostokat tartalmaz. Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült. Száraz, hűvös helyen tartandó. Elkészítési javaslat Csomagoláson lévő recept - édesen - Tekert csíkos kalács Recept javaslat (készíthető belőle kakaós csiga, különféle töltött párna, bukta, kalács édesen. Sósan kenyér, zsemle, pizzás csiga, hússal töltött párnácskák, stb): 3 M-es tojást (KB 165 g) keverj el, 20 ml friss citromlével, 120 ml vízzel, 25 g lágy kókuszzsírral és 40 g kristályos édesítővel (eritrit, xilit, glicin, stb.), majd keverj hozzá a lisztből 200 g-ot. Pihentesd a tésztát 30 percig hideg helyen (vagy még tovább). Ezután szilikonos lapon, enyhén lisztezett felületen gyúrd át kicsit, majd alul-felül lisztezve 30*24 cm-es lappá nyújtsd ki. Kend meg olvadt kókuszzsírral, erre hintsd a 4 evőkanál édesítő+1 evőkanál holland kakaó keverékét. A szilikonlap segítségével tekerd fel és a rudat vágd el 15-15 cm hosszúra. A mellékelt fotó szerint vágd be és mindkettőt fonatszerűen tekerd fel. Sütőpapírral bélelt püspökkenyér formában helyezd egymásra a két fonatot és 180 fokra melegített sütőben 35 perc alatt süsd készre. A kész kalácsot 12 szeletre vágva egy szelet sütemény szénhidrát tartalma 11 g abban az esetben, ha szénhidrátmentes édesítőt használunk (pl. eritrit vagy glicin).