Réde bio zsázsamag csíráztatásra 30g
Klikk a galériához
A magok csíráztatása: Csíráztatás előtt mossuk meg jól a magokat, beáztatni nem szükséges. Helyezzük a tálat vagy csíráztató üveget világos, de nem napsütötte helyre.
Fontos, hogy kizárólag erre a célra forgalmazott magokat használjunk, mert az ismeretlen eredetű magok esetleg vegyszerrel kezeltek, vagy csírázásra alkalmatlanok lehetnek.
Vetés: egész évben. Egy tányér csíra előállításához 1 evőkanál magot használunk. A csírázáshoz szükséges hőmérséklet: 20 C fok, öntözés naponta kétszer. Csírázási idő: 3-4 nap.
Felhasználás: kiválóan fogyasztható vajas kenyérrel, salátákban, levesekben, müzliben. Jellegzetes, kissé kesernyés ízű csíranövény. Sok vitamint tartalmaz: A, C, E, béta-karotin. Telítetlen zsírsavtartalma hatásos a szív és érrendszeri betegségek megelőzésére. Klorofillja vértisztító. Általános immunerősítő. Emellett enyhe vízhajtó, izomgörcsoldó, gyulladáscsökkentő, sőt potencianövelő hatásáról is ismert.
Zsázsacsíra saláta 1 személyre:
Hozzávalók: 15 dkg zsázsacsíra, 1 dl joghurt, 5 dkg zöldpaprika, 5 dkg paradicsom, 1 teáskanál finomra vágott metélőhagyma, citromlé, só.
A paprikát és a paradicsomot vékony csíkokra vágjuk, és összekeverjük a csírával. A joghurtba belekeverjük a metélőhagymát, pár csepp citromlével és ízlés szerint sóval ízesítjük, majd a salátára öntjük.