Szafi fitt kakaó bab töret 150 g
Klikk a galériához
Szafi Reform Kakaóbab töret 150g
A kakaóbab tulajdonképpen nem más, mint a csokoládé készítésének alapanyaga. A fermentált, szárított és pörkölt kakaóbab adja a csokoládé jellegzetes ízvilágát, ugyanakkor a csoki készítésekor hozzáadott cukrot nem tartalmazza, nem édes, és jóval karakteresebb ízvilágú.
Enyhén kesernyés, fermentált íze van.
Ropogós textúrájának és mély, gazdag ízének köszönhetően telt kakaóbab ízt ad a süteményeknek, kekszeknek, smoothieknak is.
A kakaóbab viszonylag magas zsírtartalma (kb. 51 g/100g) mellett csupán 6 g szénhidrátot tartalmaz, emellett pedig gazdag élelmi rostokban. Forrása a vasnak is, ami hozzájárul a normál szellemi működés fenntartásához, illetve a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez. A vas a szervezetben részt vesz a normál oxigénszállításban, továbbá a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban is. Hozzájárul a normál vörösvérsejt- és hemoglobin-képződéshez, illetve az immunrendszer normál működéséhez is.
Élelmi rostokban gazdag és egyben vasforrás is, ami hozzájárul a normál szellemi működés fenntartásához, illetve a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez.
Ügyeljen a kiegyensúlyozott étrendre és az egészséges életmódra!
Átlagos tápérték |
100g kakaóbabban |
|
Energia |
2448 kJ (585 kcal) |
|
Zsír: |
51,6 g |
|
- amelyből telített zsírsavak |
30,3 g |
|
Szénhidrát: |
6,0 g |
|
- amelyből cukrok* |
1,5 g |
|
Rost |
23,4 g |
|
Fehérje |
12,4 g |
|
Só |
0,15 g |
|
|
|
NRV** % 100g-ban |
Vas |
3,2 mg |
23% |
* A kakaóbab természetesen előforduló cukrot tartalmaz. |
|
|
** Felnőttek számára ajánlott napi vitamin és ásványi anyag beviteli referencia értékek (NRV) |
|
|
Az adatok tájékoztató jellegűek! |
|