SZAFI FREE ROPOGÓS KÉRGŰ HAJDINÁS HÁZIKENYÉR LISZTKEVERÉK 500 G

-25% SZAFI FREE ROPOGÓS KÉRGŰ HAJDINÁS HÁZIKENYÉR LISZTKEVERÉK 500 G

Gluténmentes lisztkeverék, melynek segítségével könnyedén készíthetünk ropogós héjú, élelmi rostokban gazdag kenyeret, élesztő felhasználása nélkül. Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, élesztőmentes, szójamentes, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, sütőpormentes, zsírszegény házi kenyér készíthető a lisztkeverékből, ami több nap után is puha marad.
SÓ NÉLKÜL!
 
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!

Ropogós héjú illatos házi cipó recept

Hozzávalók (kb. 500 g-os kenyérhez):

  • 270 g Szafi Free házi kenyér lisztkeverék
  • 3 g himalaya só (ízlés és só szerint változhat)
  • 40 g frissen facsart 100%-os citromlé
  • 300 g langyos víz
  • ízlés szerint fűszerek: szárított fokhagymapor, vöröshagymapor, kenyérfűszer, magok, stb.

Elkészítés:

A vízben keverjük el a citromlevet, a sót, és a fűszereket (opcionális) majd adjuk hozzá a 270 gramm lisztkeveréket és gyúrjuk, majd dagasszuk a tésztát (kb. 2 percig).

5 percig pihentessük a tésztát, majd gyúrjuk át lisztezett (kb. 5 g liszt) felületen (úgy, hogy kissé lisztes maradjon a külső felülete).

1 gramm kókuszolajjal kenjük le a kenyér tetejét.

Majd pihentessük 20 percig a kenyeret. Ezalatt melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Előmelegített forró sütőben 180 fokon 50 percig süssük, majd 200 fokon 20 percig.

Rácson hagyjuk kihűlni, és csak ezután szeleteljük.

FONTOS MEGJEGYZÉSEK: 

Ha valakinek gyengébb a sütője, és úgy érzi, hogy nem teljesen sült át a kenyér, az a következő képen járjon el:

  1. Semmi esetre se süsse kenyér formában, ennél a kenyérnél nem szabad erős sütőben sem!
  2. Semmiféleképpen ne süsse műanyag szilikonos lapon, hanem papírra tegye rá.
  3. Ha a fenti 2 pont után is nedvesnek érzitek, akkor dagasztás után miután kezet mostatok, és neki állnátok a kenyér formázásnak, adjatok még hozzá 15 gramm lisztet úgy is gyúrjátok át a kenyér tésztát, majd formázzátok, és így süssétek meg, így már biztos nem lesz nedves a belseje. 

Továbbá ajánljuk, hogy ne kenyeret, hanem zsemlét, kiflit, esetleg kisebb cipókat formázzatok belőle!

Összetevők: Hajdinaliszt (53%), tápiókakeményítő, kölesliszt, útifűmaghéj liszt, bambuszrost, térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag: citromsav.

Vélemény írása

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a vélemény íráshoz
  • Szállítási idő: 2-5 munkanap külső raktárról
  • Termék kód: 5999564157402
  • B90436
  • Elérhetőség: Raktáron
  • Gluténmentes lisztkeverék, melynek segítségével könnyedén készíthetünk ropogós héjú, élelmi rostokban gazdag kenyeret, élesztő felhasználása nélkül.  Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, élesztőmentes, szójamentes, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, sütőpormentes, zsírszegény házi kenyér készíthető a lisztkeverékből, ami több nap után is puha marad.
    Tovább a termékleíráshoz

  • 2.460 Ft
  • 1.844 Ft
  • Nettó ár: 1.563 Ft
Minden jog fenntartva | Bio webáruház © 2024
Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949 $0 to $500.000 https://biogo.hu/image/cache/catalog/logo/biogo-logo1-380x232.png