Szafi free termékcsalád karobos muffin és piskóta lisztkeverék 5000g (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, zsírszegény, vegán)
Szafi Free Termékcsalád Karobos muffin és piskóta lisztkeverék 5000g (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, zsírszegény, vegán)
A Szafi Free Karobos muffin és piskóta lisztkeverék egy élelmi rostokban gazdag, gluténmentes lisztkeverék, amellyel könnyedén készíthetünk tojás és tej felhasználása nélkül gluténmentes muffint vagy süteményt, amely a vegánok étrendjébe is beilleszthető.
- vegán
- kakaómentes
- tejmentes
- tojásmentes
- szójamentes
- sütőpormentes
- hozzáadott cukor mentes
- kukorica, burgonya, rizsmentes
A termékeinkhez nem használunk állati eredetű termékeket, ezért szennyeződéstől mentesen vegán a Szafi Free termékcsalád.
Összetevők:
- Hajdinaliszt
- tápióka keményítő
- kölesliszt, karobpor (12%)
- térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát)
- savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)
- aroma (vanillin kristály)
- só
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat tartalmazhat!
Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben
Energia 1444 kJ / 341 kcal
Zsír 1,5 g
- amelyből telített zsírsavak 0,4 g
Szénhidrát 70,8 g
- amelyből cukrok 4,8 g
Rost 8,5 g
Fehérje 6,8 g
Só 0,19 g
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Felhasználási javaslat:
Karobos-gyümmölcsös muffin recept (12 db gyümölcsös muffinhoz):
Hozzávalók:
- 250g Szafi Free Karobos muffin és piskóta lisztkeverék
- 170g langyos víz
- 25g 100%-os citromlé
- 70g por eritrit - vagy ennek megfelelő bármilyen porállagú édesítő/cukor
- 250g magozott és kinyomkodott meggy vagy málna/eper/magozott kinyomkodott cseresznye/ vagy bármilyen bogyós gyümölcs
- 100g reszelt hámozott alma/cukkini (ez elhagyható, csak a puhább állag miatt ajánlatos!)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, fújjunk ki szilikonos muffin formákat olajsprayvel. (Papírformában nem ajánlatos sütni, mivel azok zsírszegény muffinok sütésére nem alkalmasak.)
Egy tálba mérjük ki a vizet, majd a citromlevet, ehhez adjuk a porállagú édesítőt/cukrot, a reszelt almát/cukkinit és alaposan keverjük el.
Ezután adjuk hozzá a karobos piskóta lisztkeveréket, és kézi habverővel gyors mozdulatokkal keverjük krémesre, legvégén adjuk hozzá a jól kinyomkodott meggyet (vagy más gyümölcsöket), majd öntsük a formákba a sűrű krémet.
Előmelegített sütőben 180 fokon 18-20 percig süssük alsó-felső sütési funkción. (a sütési idő változhat attól függően, hogy mennyire lédús a gyümölcs)
Rácson hagyjuk kihűlni.
Megjegyzések:
Porcukorral készítve, elegendő kb. 50 g porcukor is, mivel az eritrit édesítő ereje gyengébb.
A gyümölcsös muffint, vagy piskótát szobahőmérsékleten dobozban, vagy zacskóban tároljuk, úgy sokáig finom puha marad.
Kiszerelés (g): 5000 g