Szafi free termékcsalád világos puha kenyér lisztkeverék 5000g
Szafi Free Világos puha lisztkeverék 5000g
Gluténmentes kenyér lisztkeverék, melynek segítségével könnyedén készíthetünk finom puha, világos színű, élelmi rostokban gazdag kenyeret, élesztő felhasználása nélkül.
(gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, élesztőmentes, kukoricamentes, rizsmentes, burgonyamentes, zsírszegény, vegán kenyér készíthető belőle)Szafi Free Világos puha lisztkeverék 1000 g
Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, élesztőmentes, zsírszegény házi kenyér készíthető a lisztkeverékből, ami több nap után is puha marad és mellékízmentes!
Nagyon könnyen kezelhető lisztkeverék!
A termékeinkhez nem használunk állati eredetű termékeket, ezért szennyeződéstől mentesen vegán a Szafi Free termékcsalád.
Próbáld ki a többi Szafi Free termékünket is (fánk, lángos, nokedli stb.)
Összetevők: Kölesliszt, tápióka keményítő, rostkeverék (útifűmaghéjliszt, bambuszrostliszt), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)
Átlagos tápérték
100 g lisztkeverékben
Energia:
1397kJ / 331 kcal
Zsír:
- amelyből telített zsírsavak:
1,9 g
0,5 g
Szénhidrát:
- amelyből cukrok:
65,2 g
1,9 g
Rost:
13,7 g
Fehérje:
6,5 g
Só:
0,03 g
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!
Felhasználási javaslat, vizes zsemle recept:
Hozzávalók (3 db zsemléhez):
140 g Szafi Free Világos Puha kenyér lisztkeverék
2 g só
20 g frissen facsart citromlé, vagy almaecet
170 g langyos víz
1 +1 g kókuszolaj a lekenéshez (elhagyható, de ettől lesz barnás a kérge)
Elkészítés:
A lisztkeverék kivételével keverjük össze a hozzávalókat (vizet, sót, citromlevet), majd adjuk hozzá a lisztkeveréket, és jó alaposan gyúrjuk össze.
Pihentessük a tésztát 5 percig. Pihentetés után enyhén lisztezett felületen 3 db laposabb zsemlét/ vagy bagettet formázunk belőle (a sütőben jó nagyra meg fog nőni).
Előmelegített 200 fokos sütőben 40 perc alatt süssük készre. (A sütési idő végén újra lekenhetjük kókuszolajjal, vagy lefújhatjuk vízzel).
Megjegyzés: Fehérborecettel készítve finomabb, egyszerűbb és gazdaságosabb is készíteni, az ecet íze nem érződik rajta! Bolti üveges citromlevet sose használjunk, csak frissen facsartat.