Szafi reform paleo nyújtható lisztkeverék édesítőszerrel 500g
Klikk a galériához
Paleo nyújtható lisztkeverék édesítőszerrel
(Megújult: Enyhén édes!)
Nyújtható lisztkeverék édes, kelt tésztás receptek elkészítéséhez.
Bármi elkészíthető belőle, ami egy hagyományos kelt tésztás receptből, például: bukta, kakaós csiga, batyu, bejgli, piték stb. a blogon lévő recepteket követve.
Összetevők: kókuszliszt, tápióka keményítő, édesítőszer (eritrit), útifűmaghéj liszt, bambuszrost liszt, térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), sűrítő anyag (konjak gumi).
Átlagos tápérték |
100g lisztkeverékben |
1 db. kész diós csigában (36g)* |
energia: |
912 kJ / 219 kcal |
514 kJ / 124 kcal |
zsír: |
2,8 g |
9,3 g |
- amelyből telített zsírsavak: |
2,6 g |
6,7 g |
szénhidrát: |
54,7 g |
10,2 g |
- amelyből cukrok: |
6,4 g |
1,2 g |
- amelyből poliolok: |
26,2 g |
4,4 g |
rost: |
26,5 g |
4,5 g |
fehérje: |
6,6 g |
1,9 g |
só: |
0,04 g |
0,04 g |
* A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján, eritrit és stevia alapú négyszeres édesítőszerrel készítve a tölteléket.
100g lisztkeverék energiatartalmából 212 kJ / 53 kcal energia származik élelmi rostokból.
100g lisztkeverék szénhidrát-tartalmából 26,2 gramm eritrit. Ennek a poliolnak nulla a kalóriatartalma, és a felszívódó szénhidráttartalma.
Egy db. kész diós csiga (36 g) szénhidrát-tartalmából 4,4 gramm eritrit. Ennek a poliolnak nulla a kalóriatartalma, és a felszívódó szénhidráttartalma.
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Felhasználási javaslat:
Fahéjas-diós csiga
Hozzávalók (8 db-hoz):
-
115 g Szafi Reform Nyújtható édes lisztkeverék
-
70 g kókusztejszín
-
60 g víz
-
25 g Szafi Fitt meleg kókuszolaj
Töltelék (ettől eltérően más tölteléket is használhatunk):
-
30 g darált dió
-
10 g őrölt fahéj
-
45 g kókusztejszín
-
édesítő ízlés szerint (pl. 5 g négyszeres erősségű édesítőszer)
Elkészítés:
Az összetevőket csomómentesre keverjük ki kanállal, majd dagasszuk át. Pár percet pihentessük a tésztát, majd nyújtsuk ki két szilikonos zsírpapír közt, vagy szilikonos nyújtófával (hogy ne ragadjon rá a nyújtófára a nyers tészta). Ha nagyon ragacsos lenne a tésztánk, akkor egy pici lisztet szórjunk alá.
Végül kenjük meg a krémmel, tekerjük fel a tésztát a rövidebb oldaláról, és vágjuk 8 felé a tésztát.
Sütési idő: Előmelegített sütőben, légkeveréses funkción, 180 fokon 20-25 perc.
Forrón, vagy melegen TILOS felvágni/fogyasztani, rácson hagyjuk kihűlni és csak hidegen fogyasszuk!
Túlzott fogyasztása hashajtó hatású lehet!