Vita Crystal DigestMix Intenzyme kapszula 100db

Vita Crystal DigestMix Intenzyme kapszula 100db

Hozzájárul a megfelelő emésztéshez.


Az enzimek az emésztési folyamat nélkülözhetetlen elemei. 
Amint az étel bekerül a szájba, az enzimek azonnal hozzálátnak a táplálék bontásához, ez a folyamat addig tart, amíg a tápanyag a bélfalon keresztül fel tud szívódni. 

mylase: egy enzim, ami főleg a nyálmirigyben és a hasnyálmirigyben termelődik. Szerepe a glikogén és a keményítő lebontásában van. Emelkedése a hasnyálmirigy és az epehólyag betegségére utalhat.
Protease: egy olyan fehérjebontó enzim, amely nem érzékeny a savakra.
Diastase: keményítőbontó enzim.
Glucoamylase: A hasnyálban és a nyálban előforduló enzim, amely a növényi táplálékban található keményítő, valamint az állati táplálékban lévő glikogén illetve egyéb homogén poliszacharid bontására képes.
Lipase: a zsírokat hasítja glicerinre és zsírsavakra.
Cellulase thera: Az egyik legfontosabb enzim, amit a szervezet nem képes előállítani. Ahhoz, hogy a növényi rostok tökéletesen le tudjanak bomlani az emésztés során, szükség van erre az enzimre. Ennek hiányában a szervezet nem képes teljesen megemészteni a rostokat, több toxin, gáz termelődik, a tápanyagok nem szívódnak fel tökéletesen.
Lactase: a tejcukrot galaktózzá és szőlőcukorrá bontó enzim. A laktáz enzim, amely a vékonybélben termelődik. A laktáz nevű diszacharidot-amely a tejben, tejtermékekben és sok készételben található-, gükóz monoszachariddá és galaktózzá alakítja, melyeket a szervezet hasznosít. Az emberi szervezetben a laktáz csökkent termelése következményeként laktózérzékenység alakul ki.
Invertase: A répacukrot szőlő- és gyümölcscukorrá alakító enzim (erjesztő). Az invertáz nevű enzim a szaharózt (kristálycukrot) - többek között az emberi emésztőszervekben - alkotóelemeire: glükózra (szőlőcukor) és fruktózra (gyümölcscukor) bontja.
 
A legtöbb enzim megsemmisül az ételek készítése során, ezért a készételből hiányoznak az emésztőenzimek. Ennek következtében a teljes emésztés a szervezetre hárul, emésztési problémák alakulhatnak ki, amelyek felszívódási zavarhoz vezethetnek.
 

Szénhidrátbontó enzimek:

A szénhidrátok bontását több enzim végzi. Az amiláz enzim a keményítő részleges bontását végzi. A glükoamiláz a keményítő molekulaláncának a végén hat, míg az amiláz a belső kötések bontását teszi lehetővé. 
Sok embernél jelentkezik emésztési probléma a gyümölcsök, zöldségek és gabonafélék fogyasztása után, mivel az ezekben található rostokat nem vagyunk képesek lebontani, nincs az emésztőrendszerünkben cellulózt bontó enzim, ezért a cellulóz a gyomorból változatlan formában a belekbe jut, ahol a bélbaktériumok erjeszteni kezdik a rostokat.
Az erjedés következtében gázképződés, hasi diszkomfort érzés alakulhat ki.
A termékben található celluláz alakítja át a cellulózt glükózzá, így nagymértékben hozzájárul a gyümölcsök, zöldségek, gabona félék sejtfalában található rostok lebontásához. 
Ahhoz, hogy a szervezet hasznosítani tudja a tejcukrot (laktóz), le kell azt bontania. Ennek két útja van: A laktózt a vékonybélben a laktáz enzim bontja, majd annak cukor összetevői felszívódnak. A másik út: a belekben élő baktériumok a laktózt vagy közvetlenül felveszik vagy erjesztik. Azoknál az embereknél, akiknél hiányzik a megfelelő mennyiségű laktáz enzim, a bakteriális út érvényesül, Viszont a megemésztetlen laktóz tovább halad a béltraktus távolabbi részébe. Ennek következtében fájdalom, felfúvódás, görcs, böfögés és hasmenés léphet fel.

Fehérjebontó enzimek:
A táplálékban található proteáz enzimek savas pH-n képesek a fehérjék belső kötéseinek hasítására. Ezáltal a fehérjék bontása már a gyomorban elkezdődik, majd a vékonybélben folytatódik, ahol elsősorban a saját szervezetünk által előállított proteázok veszik át a főszerepet. 
A termékben található fehérjebontó enzimek képesek hatékonyan segíteni a proteinek bontását. 

Zsírbontó enzimek:
A lipáz egy olyan enzim, mely a zsírokat zsírsavakká és glicerinné bontja. A zsíremésztés során a zsírban oldódó tápanyagok, vitaminok a bélnyálkahártyán keresztül képesek lesznek felszívódni, hasznosulni. A zsíroldékony vitaminok felszívódási zavarának hátterében is a zsírok tökéletes emésztése áll.

Növényi összetevők:

Borsmenta: hatóanyagai gyorsan enyhítik a hányingert, hányást, a haspuffadást, a gyomor és bélgörcsöt, valamint az idegi eredetű gyomorpanaszokat is. Megkönnyíti az epehólyagból az epe ürítését, görcsoldó és szélhajtó hatással rendelkezik.
Ánizs (Pimpinella anisum): a Földközi-tenger mellékéről származik, már az ókori Egyiptomban is használták. Étvágyjavító, emésztést serkentő szélhajtó, gyomor-, bél és epebántalmak elleni szerként is használják.

Rendszeres fogyasztása segít az egészség megőrzésében!
 
Felhasználási javaslat: Napi 3x1 kapszula.
Bő vízzel lenyelni!
Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl.
Tárolás: szoba-hőmérsékleten, száraz helyen, napfénytől védve, gyermekektől elzárva.
 
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

Összetevők: borsmenta, ánizs, B6 vitamin, zselatin
Hatóanyagok: Enzimek: Amylase, Protease thera, Malt diastase, Glucoamylase, Lipase, Cellulase thera, Lactase, Invertase


Vélemény írása

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a vélemény íráshoz
  • Gyártó: Slimbios
  • Szállítási idő: 2-5 munkanap külső raktárról
  • Termék kód: 5999567724601
  • vk-digest100
  • Elérhetőség: Raktáron
  • 7.600 Ft
  • Nettó ár: 5.984 Ft

Címkék: felfúvódás, hasmenés, görcsoldó, szélhajtó, flavin

Minden jog fenntartva | Bio webáruház © 2024
Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949 $0 to $500.000 https://biogo.hu/image/cache/catalog/logo/biogo-logo1-380x232.png