Vita Crystal Hyaluron + collagen kapszula 100 db

Vásároljon Vita crystal hyaluron collagen kapszula 100 db terméket

Szépségünk igazi titka, bőrünk fiatalsága!


Főbb hatásterületek:

- csontok, ízületek, porcok védelme

- a bőr fiatalságának megőrzése

- ízületi gyulladás megelőzése

- porckopás megelőzése


Összetevők:

Hyaluronsav (90%), Kollagén, Flavin 7 bioflavonoid komplex (vörös szőlő mag-héj szárítmány, cirok mag-héj szárítmány, feketeszeder mag-héj szárítmány, feketecseresznye héj szárítmány, feketeribizli mag-héj szárítmány, pirosribizli mag-héj szárítmány, szilva héj szárítmány, almahéj szárítmány), zselatin.


Mi a hyaluronsav?

A hyaluronsav a szervezetünkben is megtalálható természetes anyag. A hyaluronsav egy természetes poliszacharid, amely minden szövetünkben megtalálható. Legfőbb jellemzője, hogy igen sok vizet képes megkötni, saját tömegének ezerszeresét. Az emberi testben többek között vízmegkötő, illetve ízületekben és izmokban síkosító szerepet tölt be. A kötőszöveti sejtek és az ízületekben a hyalinporc sejtek folyamatosan termelik a hyaluronsavat, de az életkor előrehaladtával termelődése fokozatosan csökken.

Ha csökken a hyaluronsav mennyisége a szervezetben csökken a bőr és a bőr alatti kötőszövetek rugalmassága és gyakoribbá válhatnak a kopásos eredetű ízületi gyulladások.


A hyaluronsav eloszlása a szervezetben:

- 56% a bőrben

- 35% izmokban és csontokban

- 9% máshol, például az ízületi folyadékban stb.


A hyaluronsav feladatai:

- Biztosítja a bőr és kötőszövetek víztartalmát,  rugalmasságát, hidratálja és segítse a tápanyagok szállítását.

- Lehetővé teszi az ízületek folyadék viszkozitását, ezáltal csökkenti a súrlódást az ízületekben a porcok felszínén, hozzájárul az ízületek rugalmasságához, mozgékonyságához.


A XX. század elejétől kezdődő kutatások eredményeként a 80-as évektől nyilvánvalóvá vált, hogy komoly lehetőségek rejlenek a hyaluronsavban, mivel olyan tiszta anyagokról van szó, amely nem okoz irritációt.

A kilencvenes évek már a hyaluronsav származékok évtizedévé vált. 

Mindezekben a hyaluronsavval kapcsolatos kutatásokban vezető szerepet játszott Dr. Balázs Endre magyar kutató által irányított tudóscsoport.


Mi is az a kollagén?

A kollagén egy nagy teherbírású, rostos protein, amely az egyik fontos alkotóeleme a csontnak, porcnak, ízületeknek, ínaknak, szalagoknak és egyéb kötőszöveteknek (bőr, köröm, haj). Valójában a kollagén teszi ki a teljes test protein mennyiségének 50%-át. Támasztja és rugalmassá, erőssé teszi a különféle szöveteket. Olyan egyedülálló tulajdonságokkal rendelkező fehérje, amely hosszú rugalmas szálakon alkot például a csontrendszerben, melyek szakító szilárdsága az acéléval vetekszik.


A porc, ízület védelme:

Az életkor előrehaladtával a szervezet nem termel elegendő kollagént a porcok, ízületek épségben tartásához. Ennek okán és a folyamatos terhelés következményeként a csontvégeket borító porcok elvékonyodnak, kopnak, töredeznek, a porcszövet anyagcseréje lassul. A porc a lassú elhasználódás miatt elveszíti simulékonyságát, ami nehezíti az ízületek mozgékonyságát. Így alakul ki a porckopás és vele együtt a fájdalom.

Előrehaladott stádiumban lévő artrózisban az ízületi sejttörmelék az ízületet gyulladásba hozhatja, ezáltal a kopási folyamat még inkább felgyorsul. Ez a folyamat azonban nem feltétlenül csak az idősebb korúaknál kezdődhet el. Oda kell figyelniük mindazoknak, akik intenzíven sportolóknak, vagy nehéz fizikai munkával terhelik túl az ízületeiket.


Számos klinikai tanulmány találta értékesnek a szájon át bevitt kollagént. 

A publikált eredmények bizonyítják a kollagén hasznát a porckopás ellen, mely a bél nyálkahártyán keresztül szívódik fel, és a porcokon összegyűlve megteremti az ízület egészségét. Az egyik kutatás azt is kimutatta, hogy a kollagén csökkenti az olyan paramétereket, mint a fájdalom, aminek negatív hatása van a sport-teljesítményre. Mindez olyan sportolóknál nyert bizonyítást, akiknél nem volt ízületi betegség mégis fájdalommal küzdöttek.


Bőrünk fiatalsága:

Bőrünk az egyik legnagyobb szervünk, egy átlagos ember esetében nagyjából három kilógrammot nyom. A bőrt főként a nagy szakítószilárdságú kollagén rostok teszik ellenállóvá, feszessé és rugalmassá. Ahogy öregszünk a szervezetünkben termelődő kollagén működőképessége lelassul. A szervezet kollagén termelése 30 éves kor körül már minimális. Vízmegkötő képessége ekkor már csökken, ezáltal a bőr rugalmatlanná válik. Ekkor jelennek meg apró ráncok, barázdák.


Akár azt is mondhatjuk, hogy ez az ifjúság forrása, hiszen elsősorban ez a fehérje segít a ráncok elsimításában. A ránc a bőrben lévő kollagén és elasztin együttes munkájának megszűnésével keletkezik. A bőr hidratáltságának hiánya a ráncok kialakulásában már a 20-as éveinkben is jelentős szerepet játszik.


Mára több kutatás is napvilágot látott a kollagén bőrszövetre gyakorolt hatásával kapcsolatban.

Az egyik ilyen során a kutatók egészséges japán nőknek napi 10 gramm kollagént adtak, illetve egy csoportnak placebót, és 60 nap során figyelték a bőr hidratáltságát. A placebó csoporthoz képest egy fokozatos javulás volt megfigyelhető a kollagént fogyasztóknál a bőr vízmegkötő képességében, amit a kollagén alkalmazásának lehet betudni.


Hatóanyagok napi bevitelben: 3 kapszula

Kollagén: 1332 mg

Hyaluronsav (90%): 30 mg

Összes polifenol: 4,5 mg

- ebből bioflavonoid: 3,15 mg

- rezveratrol: 0,00225 mg


Rendszeres fogyasztása segíthet az egészség megőrzésében! 

 

Felhasználási javaslat:  2x1 kapszula/nap, valamint igény és szükség szerint max. 3x1 kapszula/nap. 

Bő vízzel bevenni!

Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl. 


Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

Vélemény írása

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a vélemény íráshoz
 • Gyártó: Vita Crystal
 • Szállítási idő: 2-5 munkanap külső raktárról
 • Termék kód: 5999567720320
 • BG0030816
 • Elérhetőség: Raktáron
 • Szépségünk igazi titka, bőrünk fiatalsága!
  Főbb hatásterületek:- csontok, ízületek, porcok védelme- a bőr fiatalságának megőrzése- ízületi gyulladás megelőzése- porckopás megelőzése
  Összetevők: Hyaluronsav (90%), Kollagén, Flavin 7 bioflavonoid komplex (vörös szőlő mag-héj szárítmány, cirok mag-héj szárítmány, feketeszeder mag-héj szárítmány, feketecseresznye héj szárítmány, feketeribizli mag-héj szárítmány, pirosribizli mag-héj szárítmány, szilva héj szárítmány, almahéj szárítmány), zselatin.
  Mi a hyaluronsav?A hyaluronsav a szervezetünkben is megtalálható természetes anyag.
  Tovább a termékleíráshoz

 • 8.143 Ft
 • Nettó ár: 6.412 Ft

Címkék: kollagén, hyaluron, bőr, porckopás, kollagén

Minden jog fenntartva | Bio webáruház © 2024
Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949 $0 to $500.000 https://biogo.hu/image/cache/catalog/logo/biogo-logo1-380x232.png