Kivételes tulajdonságai miatt nem csak a diétázók étlapján jut főszerephez, hanem a candidások, PCO-sok és a paleósok étkezésében is.
Színében és állagában hasonló a kristálycukorhoz, így a receptek megváltoztatása nélkül, egy az egyben használható bármely étel elkészítéséhez. Beltartalma az, amelyben különbözősége és értéke rejlik.
A Xukor 100% xilitet tartalmaz. Két másik megnevezése, a nyírfacukor és a xylitol is ugyanezt az alapanyagot jelöli. A finnországi gyártás során kizárólag fa alapanyagot használnak. Előállítása döntő részt nyírfából és egy kevés bükkfából történik. A gyártási hely garancia arra, hogy ne kerülhessen kétes eredetű édesítő a fogyasztó konyhájába, a kukoricával ellentétben a fák ugyanis mentesek a génmanipulációtól.
Ha bármilyen cukrot fogyasztunk, gondolnunk kell a fogaink védelmére. A Xukor kifogástalan választás ez esetben is, ugyanis kutatások támasztják alá, hogy a nyírfacukor rendszeres fogyasztása megakadályozza a lepedék lerakódását, ezáltal elejét veszi a fogszuvasodás kialakulásának.
Sajátos pozitív tulajdonsága, hogy az egyes cukorpótlóknál tapasztalható mellék- és utóíz nélkül élvezhetjük kissé hűs, frissítő ízét.
A minden Európai Uniós szabványnak megfelelő összetétel egy finn kutatás szerint a szervezetben található gombák szaporodását nem támogatja, mennyiségi megkötés nélkül a candidások is fogyaszthatják. Ez a hatása azonban kizárja azt, hogy önmagában képes legyen kelt tésztás ételek készítésére.
Tökéletes megoldás a finomított cukor helyettesítésére, a vércukorszint alakulásában nem okoz hirtelen kiugrásokat.
A Xukor sokoldalúan felhasználható konyhai alapanyag, legyen szó hideg-meleg ételekről vagy italokról. Édesítse a 7-es glikémiás indexű cukorpótlóval a kávéját, teáját, valamint használja alternatívaként bármely olyan étel elkészítésére, amelyhez a hagyományos kristálycukrot is adagolná. A Xukor az ínycsiklandóan finom fagylaltoknak, szirupoknak, édes szószoknak és befőtteknek elmaradhatatlan összetevője. Torták, sütemények, édességek készítésén kívül a kevesebb cukrot igénylő fogásokat is ízesítheti ezzel az Európai Unióban gyártott természetes édesítővel.
A nyírfacukor fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
A nyírfacukor rendszeres alkalmazása előtt a szervezetet fokozatosan szoktassuk hozzá kisebb adagokban. Nagyobb mennyiség fogyasztása hashajtó hatású!
Kutyáknak és más kisállatoknak ne adjunk a termékből!
Tartalmaz: 100% xilit
Átlagos tápérték 100 g-ban:
Energia: 1004 kJ/240 kcal
Zsír: 0 g, amelyből: telített zsírok: 0 g
Szénhidrát: 100 g, amelyből: cukrok: 0 g
poliolok: 100 g
Fehérje: 0 g
Só: 0 g
Száraz, hűvös helyen tárolandó!
Származási hely: Finnország