Aszalt gyümölcsök

2019-02-11 0 Hozzászólások

Az aszalt gyümölcsök az év bármely időszakában értékes tápanyagokkal látják el a szervezetünket. Sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, emellett pedig – amennyiben cukor-, különböző tartósítószerek, illetve kén-dioxid hozzáadása nélkül készülnek – remek egészséges édességhelyettesítők is.

Gyakorlatilag ugyanolyan hatással vannak a szervezetünkre, mint a friss gyümölcsök, mert minden hasznos tápanyag megtalálható bennük, ami az eredeti gyümölcsben is. Különbség csupán a víztartalomban van. Az aszalványok nagyjából 80%-al kevesebb vizet tartalmaznak, mint a friss gyümölcsök, így sokáig elállnak, ugyanakkor finomak és rugalmasak is maradnak.

Különösen téli hónapokban van rájuk óriási szükségünk, hiszen magukba zárva a nyári hónapok zamatát és hasznos tápanyagait, kiváló vitamin- és rostforrások. Mindezek mellett pedig rendszeres fogyasztásuk számos betegség megelőzésében is szerepet játszhat.

Az aszalt szilva például serkenti az emésztést, ezáltal pedig jótékonyan hat a bélrendszerünkre. Magas antioxidáns és A-, B-, C-vitamin tartalmának köszönhetően védi a sejtjeinket, erősíti az immunrendszerünket és a különböző szív- és érrendszeri, valamint idegrendszeri és daganatos betegségek megelőzésében is szerepet játszhat. 

Az aszalt fekete cseresznye is remek antioxidáns forrás. Kiemelkedő a sejtvédő, illetve öregedés-gátló hatása. A szervezetünk hatékony méregtelenítésében is részt vehet, amennyiben rendszeresen és elegendő mennyiséget fogyasztunk belőle.

Az aszalt paradicsom magában hordozza a nyár minden csodáját, ízét és zamatát. Emellett pedig számos vitamin és ásványi anyag gazdag forrása. Köztudottan gazdag likopinban is, ami többféle rákos megbetegedés (pl. prosztata- vagy hasnyálmirigyrák) kialakulásának megelőzésében is segíthet. 

A Serena BIO aszalt gyümölcsök hozzáadott cukor-, tartósítószer- és kén-dioxid mentesen készülnek, ezért kiváló egészségvédő, illetve étrendi hatással járulhatnak hozzá Ön és családja egészségéhez.

A Serena aszalt gyümölcsök megvásárolhatóak a webáruházunkban az alábbi linkre kattintva:

Aszalt gyümölcsök

Írta: Kis Szilvia

Minden jog fenntartva | Bio webáruház © 2024
Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949 $0 to $500.000 https://biogo.hu/image/cache/catalog/logo/biogo-logo1-380x232.png