Gyógyfű fűszerkeverék vad pác ii. 50g
Klikk a galériához
Enyhébb ízű vadhúsok – muflon, őz, nyúl – sütés előtti pácolásához ajánljuk. Napjainkban divatos, mediterrán jellegű ízt és illatot kölcsönöz a vadhúsoknak.
Összetevők: borókabogyó, kakukkfű, koriandermag, rozmaringlevél
Tömeg: 50 g/tasak
Az összetevők hatásai:
kakukkfű:
Rápóti-Romvári - Gyógyító növények
“Teáját szélbántalmak, étvágytalanság, köhögés és görcsök ellen használják.„
rozmaringlevél:
Rápóti-Romvári - Gyógyító növények
“A levéldrogból készült forrázatot szélhajtóul, étvágygerjesztőül, idegerősítőül, epehajtóul, görcscsillapítónak, kellemetlen menstruációs és klimaxos érzések megszüntetésére fogyasztják.„
borókabogyó:
Rápóti-Romvári - Gyógyító növények
“Hatása vizelethajtó (vesebajokban vigyázat!), szélhajtó, étvágyjavító és emésztést serkentő, vese- és epekőoldó. Gyakori alkotó része a hugyutakat fertőtlenítő, a légzőszervi és reumás megbetegedések elleni teakeverékeknek.„