Retek csíramag vetés: egész évben lehetséges. Egy tányérhoz 2-3 evőkanál mag. Hőmérséklet: 20°C. Öntözés: naponta. Csírázási idő: 3-4 nap. Retek csíramag alkalmazás: Tegyünk 2-3 evőkanál retekmagot egy szűrőbe, jól mossunk meg folyó víz alatt és helyezzük a csíráztató edénybe, vagy szűrőpapírra. Naponta kétszer langyos vízzel öblítsük át és tegyük 20°C -os világos helységbe, vigyázva arra, hogy ne legyen kitéve direkt napsütésnek. A VÍZ SOHA NE ÁLLJON A MAGOKON, MINDIG CSEPEGTESSÜK LE, MIVEL KÖNNYEN megromolhat! Három nap után kész a csíranövény. A kicsíráztatott anyag hűtőszekrényben 1 hétig tárolható. Ismételjük meg hetente a csíráztatást, így folyamatosan friss vitaminokhoz jutunk. Felhasználás: A retekcsíra enyhén csípős ízű. Sokféle ételben használható nyersen vagy párolva. Müzliben, joghurtban, túróban és saláta keverékben is kiváló ízű. Kiszerelés: 50g (375ml, PS doboz) Eltarthatóság: 10 nap