Bio élelmiszerek

Bio élelmiszerek

Bio élelmiszerek a 21. században

 
Egyre több országban jön divatba a bio élelmiszerek beszerzése. A vélemények eltérőek, és az ebből kialakuló félreértések miatt először érdemes utánajárni, hogy mit is jelent ez a fajta életmód. A táplálkozásunk nagyban befolyásolja az egészségünket, és nem lehet elég korán kezdeni. Észak-Amerika és Nyugat Európa is egyre nagyobb lépéseket tesz a tudatos táplálkozás megismertetéséért, és örömmel láthatjuk, hogy Magyarország is kezd a bio életstílus felé nyitni. Énekesek, színészek és más hírességek is az egészség mellé állnak, ezáltal segítve a lakosságot.
 
Ahhoz, hogy el tudjuk dönteni, hogy a bio ételek hátrányai és előnyei mik lehetnek, meg kell ismerkednünk az életmód valódi jelentésével. Lényege, hogy az étel, amit a szervezetünkbe juttatunk, nem tartalmaz műtrágyát, tilos a permetezőszerek adagolása és a mesterséges anyagok bevitele. A bio termékek jelölésének fel kell tüntetniük, hogy milyen gazdálkodásból származnak, aminek organikusnak, vagy más néven ökonak kell lennie. Ha ez a csomagoláson nincs feltüntetve, akkor nem is lehet az.
 

Miért váltsunk életmódot?

 
A legtöbb boltban, szupermarketben nagyipari termelésű árukat tudunk levenni a polcokról. Ezeknek a hátrányával mindenki tisztában van, tudjuk, hogy sokszor kétes eredetű a hús, a gyümölcsök is a rengeteg permetszerrel, és egyéb adalékokkal kerülnek a kosarunkba. Egyszeri fogyasztásuk nem fog gondot okozni, azonban ha egész életünkben ezeket az ételeket esszük, akkor hamarosan megbetegedésekkel kell számolnunk. Amíg a testünket mi uraljuk, addig nekünk kell eldönteni, hogy milyen tápanyagokat, és milyen mérgeket vagyunk hajlandóak bejuttatni.
 
Mára kimutatták, hogy a bio életmód egészségesebb. Ezáltal megkíméljük a testünket a mesterséges anyagoktól, amik már így is naponta érik. Ha megnézzük a csomagolásokat, akkor az E betűk felsorolása végtelen lehet, ezek pedig napról napra lerakódnak a szervezetünkben. A bio életmóddal visszanyerhetjük a régi energiánkat, és megkímélhetjük a testünket rengeteg méregtől. Arról nem is beszélve, hogy a bio ételek sokkal ízletesebbek, és a minőségük is jóval meghaladja a boltit.


Bio élelmiszerek

 

Kitől vásároljunk bio élelmiszereket?

 
Az organikus termelők rendelkeznek megfelelő tanúsítvánnyal ahhoz, hogy bizonyítsák a termékeknek a származását. Sokszor személyesen is felkereshetjük őket, hogy megnézzük a kínálatukat, azonban hála a fejlett technológiának, mára könnyebben is hozzájuthatunk ezekhez az ételekhez, például az internet felhasználásával. Egyre többen nyitnak olyan online webáruházakat, ahol bárki leadhatja a napi, a heti, vagy a havi rendelését. Az akciók mellett megismerhetünk újabb bio termékeket, vásárlás után pedig házhoz szállítják.
 
Az árakat összehasonlítva talán úgy érezhetjük, hogy így többet kell fizetnünk, azonban nézzünk a jövőbe. Mennyi méreganyagtól megkíméljük magunkat? Mennyi gyógyszerrel fogunk kevesebbet megvásárolni? A bio élelmiszerek egyre inkább részét képezik a jövőnek, mindenkinek a rendelkezésére állnak. Ha azt akarjuk, hogy a mi napunk is energiával induljon, akkor válasszuk a bio ételeket. Amellett, hogy jól fogunk táplálkozni, könnyebben leküzdhető a súlyfelesleg, és fittek maradhatunk egész nap.

Minden jog fenntartva | Bio webáruház © 2021
Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949 $0 to $500.000 https://biogo.hu/image/cache/catalog/logo/biogo-logo1-380x232.png