Bio aszalványok, reszelékek

Mit egyen, aki bio rágcsálnivalóra vágyik?


Bio aszalványok, reszelékek

Mit egyen, aki bio rágcsálnivalóra vágyik?

 

Egyre több ember keres bioaszalványokat és bio reszelékeket. A nagy boltokban, szupermarketekben ezek az ételek nagyüzemi előállítással kerülnek a polcokra. Mint olcsó tömeg élelmiszerek nemcsak mezőgazdaságban használt vegyszereket tartalmaznak, hanem a műtrágyák maradékát is. A csomagolás előtt hozzáadnak más vegyipari adalékanyagokat, az úgynevezett E betűket. Ezek olyan színezők, amik tartósítják a zacskó tartalmát, esetleg javítanak a színén, a kinézetén. Itt azonban még nem ér véget, hiszen a tároláshoz újabb anyagok kerülhetnek a zacskóba.
 
Az aszalványok másik hátránya, hogy az iparokban cukros lében főzik meg őket, hogy gyorsabban elérjék a kívánt hatást. Ezzel ellentétben régen a nagyszüleink a felvágott gyümölcsöket egyszerűen kitették a napra, hagyva, hogy a meleg és a sugarak megtegyék a dolgukat. Ma már a technológia sokat változott, azonban még mindig ugyanúgy használjuk ezeket az ételeket. A mazsola például nagyon kedvelt torta és más sütemény kiegészítőként, de csokoládéval is rengetegen ezt választják. Hála az internetnek ma már online webshopokról is beszerezhetjük.Aszalványok, reszelékek


 

Fontos, hogy bio?

 
A legtöbben tudatukon kívül is olyan élelmiszereket fogyasztanak, amik tele vannak szintetikus vegyszerekkel. Ezek a takarmányban és a mezőgazdaságban is előfordulnak, így előbb vagy utóbb a szervezetünkbe jutnak. A kevesebb fehérje tartalommal bíró élelmiszerek hosszútávon káros hatással lesznek a szervezetünkre. A 21. század az éhezésről vált híressé, azonban egy rosszabb fajta éhezésről. Míg a háborúk során az emberek képtelenek voltak megfelelő mennyiségű kalóriát a szervezetükbe juttatni, ma már egy egészen másfajta éhségnek tesszük ki a testünket.
 
A modern ember tápanyagra éhezik. Kalóriából bármennyit képes bevinni, hiszen egy egészen apró csokiban is lehet vagy 13 g cukor, viszont a testünk működéséhez nemcsak kalóriára, hanem vitaminokra és ásványi anyagokra is szükségünk van. Talán nem is gondolnánk, de néha még a túlsúlyos emberek teste is sír az egészséges táplálékért, amit a nagyüzemi termeléssel csak csökkentünk. A gyors termelés rosszabb minőségű élelmiszert jelent, vagyis kevesebb tápanyagot.
 

Hol vásároljunk?

 
Nem kell minden élelmiszerről lemondani, ugyanúgy élvezhetjük a kedvenc nasijainkat. Például hogyha egy kis datolyára vágyunk, esetleg aszalt epret, mandulát, gyömbért, vagy mazsolát szeretnénk enni, nem kell a nagyüzemi polcokhoz menni. Rengeteg termelő foglalkozik ezeknek a termékeknek a bio módon történő előállításával, amit utána webshopokban vásárlásra kínálnak. Az internet segítségével néhány kattintással kifoghatjuk a jó akciókat, és betehetjük a kedvenc termékeinket a kosarakba.
 
A vélemények nem fognak hazudni, sokan bizonyították, hogy az életük teljesebb lett a bio termékek fogyasztásával. Hosszútávon ez az életmód igen olcsó, mindent megspórolhatunk, amit más esetekben a gyógyszerekre költenénk. Emellett az online vásárlás kényelmes is, a rendeléseket akár ágyon fekve is leadhatjuk. Ezután csak várni kell, hogy házhoz szállítják a megvásárolt élelmiszereket, majd kényelmesen és biztonságosan elfogyaszthatjuk őket.

Jelenleg nincsenek termékek ebben a kategóriában.

Minden jog fenntartva | Bio webáruház © 2021
Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949 $0 to $500.000 https://biogo.hu/image/cache/catalog/logo/biogo-logo1-380x232.png