Bio tej, tejtermék és tejpótló

Mitől lesz bio a tej?

 
Bio tej, tejtermék és tejpótló

Mitől lesz bio a tej?

 
Lassan Magyarországon is egyre nő a kereslet a bio tej után. A lakosságnak azonban még így is nagy része nem tudja a különbséget a hagyományos boltban kapható tej és a bio címkével ellátott között. A legtöbben úgy gondolják, hogy nem tartalmaz tartósítószereket, azonban ennél sokkal mélyebbre kell ásni. Az értékét és árbeli különbségét az adja meg, hogy változtatva van az állattartás körülményein és az állatok táplálékán. A feldolgozásnak a minősége nő, ezért fogunk tudni vásárolni bio címkével ellátott tejet.
 
De valójában mitől bio? Csak azért, mert valaki az udvarában tartja a teheneket, még nem biztos, hogy elkerüli a káros anyagokat. A gazdák, akik bio tejtermékeket állítanak elő, ott az állatok takarmánya műtrágya és vegyszermentes. Az előállítása hasonlóan készül, mint a hagyományos tejnek, egyszerűen a tehenektől jön. Azonban a bio farmokon tartott állatok nem érintkeznek egészségre veszélyes anyaggal, és a későbbi tejterméket is olyan környezetben kezelik, ahol nem tevődhet ki káros sugaraknak.
 

A tej helyettesíthető

 
Sokan tejérzékenyek, vagy az állattartás miatt döntenek úgy, hogy inkább kivonják az életükből ezt az italt. Nekik ma már rengeteg olyan helyettesítő ital áll a rendelkezésükre, ami
biotejpótló. Egyik legfelkapottabb a kókusztej, amelynek több mint fele olyan kókuszdióbélből készül, ami csak és kizárólag ellenőrzött gazdálkodásokból jön, a másik fele pedig víz. Ezt a krémes állagú tejet ételekhez, süteményekhez, de akár koktélokhoz is felhasználhatjuk. Édes íze hozzájárul, hogy ne kelljen se cukrot, se más cukorpótló édesítőszerek beletenni.
 
A kókusz után a szója a következő termék, amit akár vegánok és vegetáriánusok is fogyaszthatnak. 100 g-ra levetítve alig több mint 130 kalóriát tartalmaz. Az energiaértéke és a zsír értéke is megfelelő. A szójának a cukortartalma egészen magas, így nem kell hozzá más édesítőszereket tenni. Sokan főzésre használják, vagy a reggeli kávéjukat készítik el vele. A bio szója nagyjából 1000 Ft-tól kapható, és tökéletes alternatívája a tejnek.
 


Bio tej, tejtermék és tejpótló

Miért kerüljük el a tejet?

 
A boltban kapható dobozos tejek hormontartalma igen magas, hiszen az állatokat is hormonnal kezelik a betegségek és fertőzések megelőzéséért. Emiatt a régen iható tej napjainkban sajnos egészségtelenné válik. Ráadásul sok tudós kimutatta, hogy valójában a kalciumtartalma igen kevés, és a felnőtt emberi szervezetnek nincsen szüksége rá, a babák pedig az anyjuktól, vagy erre speciálisan készült baba tejtől megkapják.
 
A tejpótló ital tökéletes megoldás lehet azok számára, akik szeretnének 100%-ban egészséges életet élni. Akár süteményekben, vagy más ételekben, italokban használhatjuk ezeket a tejet nem tartalmazó készítményeket, állagukkal és ízükkel is hozzájárulnak a hagyományos konyha művészetéhez. A vásárlásunkkal olyan termelőket fogunk támogatni, akik tényleg figyelnek a Földünk jövőjére, nem használnak szervezetünkre káros vegyszereket, és ha a tejpótló italok mellett döntünk, akkor az állatoknak a szabadságát is támogatjuk.

Jelenleg nincsenek termékek ebben a kategóriában.

Minden jog fenntartva | Bio webáruház © 2021
Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949 $0 to $500.000 https://biogo.hu/image/cache/catalog/logo/biogo-logo1-380x232.png