Biorganik bio árpa hántolt 500g
Klikk a galériához
Összetevők: árpa*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Felhasználása: köretnek, kásának.
Elkészítése: a magokat előzetesen háromszoros vízmennyiségben legalább 3-4 órára, de akár 1 napra is beáztatjuk. Ugyanabban a vízben főzzük egyenletesen kis tűzön 25-30 percig, majd lefedve közepesen meleg sütőben (100-120-as fokozat) hagyjuk dagadni (maximum fél-1 órát). Célszerű lágy vizet használni (szénsavmentes ásványvizet, szűrt vizet), mert ezzel jelentősen lerövidül a főzési idő.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: |
1446 kJ / 342 kcal |
Zsír: |
2 g |
- amelyből telített zsírsavak: |
1 g |
Szénhidrát: |
65 g |
- amelyből cukor: |
2 g |
Rost: |
10 g |
Fehérje: |
11 g |
Só: |
0,045 g |