Biorganik bio barnarizs kerekszemű 500g
Klikk a galériához
Összetevők: barna rizs*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
A hántolatlan rizsszemet nevezik barna rizsnek. A rizs a búza után az emberiség legfontosabb növényi tápláléka, a világ összes konyhaművészetének fontos alapanyaga. Több mint 40000 fajtája ismert.
Felhasználása: főételként vagy köretként, édes és sós ételekhez egyaránt.
Elkészítése: jól mossuk meg a szemeket, lábasban két-, két és félszer annyi vizet öntsünk alá (egy csésze rizshez tehát két-, két és fél csésze vizet). Lassú tűzön főzzük, 30-40 percig. A főzési idő elteltével zárjuk el alatta a lángot, vagy húzzuk le az edényt, és a lábas tetejére tegyünk konyharuhát, így hagyjuk tovább puhulni.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: |
1490 kJ / 352 kcal |
Zsír: |
2,68 g |
- amelyből telített zsírsavak: |
0,54 g |
Szénhidrát: |
72,7 g |
- amelyből cukor: |
1 g |
Fehérje: |
7,5 g |
Só: |
0,01 g |