Biorganik bio csicseriborsó 500g
Klikk a galériához
Összetevők: csicseriborsó*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
A csicseriborsó, vagy más néven bagolyborsó, egynyári növény, a görögök és a rómaiak már az ókorban ismerték és kedvelték. A terméshüvelyekben 1-3 mag található, melyek gömbölyűek, sárgás színűek.
Felhasználása: pástétomok, levesek, egytálételek készítéséhez. Indiában megfőzve curry-s ételekhez használják, vagy lisztté őrlik és nemzeti ételeket (pakorát, bádzsit) készítenek belőle.
Elkészítése: Felhasználás előtt a csicseriborsót meg kell mosni, és 10-12 órára be kell áztatni. Az így előkészített magvak főzési ideje 60-90 perc.
Jó tudni: csíráztatásra alkalmas.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: |
1297 kJ / 310 kcal |
Zsír: |
5,9 g |
- amelyből telített zsírsavak: |
1,1 g |
Szénhidrát: |
44,3 g |
- amelyből cukor: |
2,3 g |
Rost: |
15,5 g |
Fehérje: |
18,5 g |
Só: |
0,0925 g |