Biorganik bio karobpor 250g
Klikk a galériához
Összetevők: karob (szentjánoskenyérmag-őrlemény)*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
A termést tisztítás után megszárítják (150 percen át, 90 Celsius fokon), majd leőrlik és kiszerelik.
Felhasználása: a reformkonyha a kakaó helyettesítésére használja, mivel arra színében és állagában nagyon hasonlít, ugyanakkor egészségesebb. Az íze édesebb, mint a kakaóé. Nem tartalmaz teobromint.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: |
929 kJ / 222 kcal |
Zsír: |
0,65 g |
- amelyből telített zsírsavak: |
0,09 g |
Szénhidrát: |
49,1 g |
- amelyből cukor: |
40,5 g |
Rost: |
39,8 g |
Fehérje: |
4,6 g |
Só: |
0,0875 g |
Kalcium: |
348 mg (43% NRV) |
Kálium: |
827 mg (41% NRV) |
Vas: |
2,9 mg (20% NRV) |