Biorganik bio tápiókakeményítő 250g
Klikk a galériához
Összetevők: tápióka*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
A tápiókát (más néven manióka, kasszava) a Föld minden trópusi vidékén termesztik gumós gyökeréért, amelyből lisztet, kenyeret, keményítőt és alkoholtartalmú italt készítenek.
Felhasználása: magas keményítőtartalma miatt kiváló sűrítő- és kocsonyásítóanyag, de levesbetétként is alkalmazható. Felhasználható kenyerek, péksütemények készítéséhez is. Nincs se mellékíze, se színe, így bármilyen étel elkészítésekor alkalmazhatjuk.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: |
1498 kJ / 358 kcal |
Zsír: |
0,02 g |
- amelyből telített zsírsavak: |
0,01 g |
Szénhidrát: |
88,69 g |
- amelyből cukor: |
3,35 g |
Rost: |
0,09 g |
Fehérje: |
0,19 g |
Só: |
0,0025 g |