Himalája étkezési kristálysó 1000g
Klikk a galériához
100%-ban természetes összetételű, kiváló élettani hatású I. osztályú himalájai finom kristálysó étkezési célra.
Miben más a Himalája só?
A Himalája hegységből származó, 250 millió éves őstengeri só, az egészséges élet forrása. A világ legértékesebb étkezési sója, mely 84-féle természetes ásványi anyagot tartalmaz. Ipari kezelésektől, vegyi anyagoktól és szennyeződésektől mentes. Kitermelése kézzel, robbantás nélkül történik, sóoldattal tisztítják, mossák, majd napon szárítják.
A só alapvető része testünknek, éppen ezért nem mindegy, hogy milyen formában és mennyiségben visszük be szervezetünkbe.
A Himalája Kristálysó különleges képességein keresztül pozitív hatással van közérzetünkre, testi és lelki egyensúlyunkra.
Fontos tanács: a sót ne főzzük, a főzés végén sózzuk ételeinket. Így nem csak az összetevők egyedi aromája marad meg sokkal jobban, de a Himalája só kristályszerkezete is jobban megőrződik oldott állapotban.
Sóoldat készítése: Tegyük a sókristály darabokat egy üvegbe, pl. befőttes üvegbe, vagy üvegkancsóba. Töltsük fel az üveget annyi jó minőségű szénsavmentes szűrt/ásványvízzel, hogy bőven elfedje a kristályokat. A só és víz aránya= 1:3
A feltöltés után kb. 3 óra múlva egy telített 26%-os sóoldatot kapunk. A sóoldatnak nincs szüksége különös tárolásra, mivel korlátlan ideig eltartható. A sóoldat egy teljsesen steril oldat, sem gombák, sem csírák, sem baktériumok nem élnek meg benne. Az így kapott sóoldat a kiindulóponta sokféle kezelési formának.
Ivókúra: a kész oldatból tegyünk egy teáskanálnyit egy pohárba és töltsük fel tetszőleges mennyiségű (2 vagy 3 dl) jó minőségű, szénsavmentes (lehetőleg szűrt vagy ásvány) vízzel. Az így kapott felhígított sóoldatot igyuk meg minden reggel felkelés után, éhgyomorra. Így szervezetünk már reggel hozzájut 84-féle ásványi anyaghoz. A kúra ideje nincs behatárolva, akár egész életen át fogyasztható. Ízesíthetjük (bio)citrommal, így már reggel lúgosíthatjuk szervezetünket.