MONOSTORI KUKORICADARA 1000 G
Klikk a galériához
A Monostori kukoricadara a kukorica magjának a kukoricalisztnél durvább őrleménye. A polenta alapanyaga, de használatos édességek, kenyerek, tészták készítéséhez.
Összetevők: kukoricadara
Kiszerelés: 1000 g
Felhasználási tipp
Polenta: A vizet, a sóval és egy kiskanálnyi kukoricadarával (így megelőzhető a csomósodás), felforraljuk. A hőmérsékletet lejjebb vesszük és a kukoricadarát lassan beleöntjük a gyöngyöző vízbe, közben folyamatosan keverjük. 15-20 percig főzzük, folyamatos keverés mellett. Ahogy sűrűsödik a polenta, egyre nagyobb erőkifejtéssel kell keverni.
Egy 30×15 cm-es (vagy hasonló méretű) tepsit kivajazunk, és beleöntjük a forró kását. Néhány percig eltart, míg a polenta elnyeri végső állagát. Késsel is szeletelhetjük, vagy kerek kiszúróval pogácsákat szaggatunk belőle.