Paleolit Éléskamra Paleo Császárzsemle lisztkeverék 165 g 6 db ropogós héjú, belül puha, omlós zsemle alapanyaga, melyhez csak tojás, zsiradék és víz hozzáadása szükséges. Gyorsan és könnyedén elkészíthető kenyérpótló, arra az esetre is, ha gyorsan kell valami ilyesmit készítenünk. CSÖKKENTETT SZÉNHIDRÁT TARTALOM MAGAS ROSTTARTALOM SEMLEGES ÍZŰ MEGÚJULT ÖSSZETÉTEL! Kevesebb tápióka keményítő, ez által csökkent a szénhidrát tartalom. Magasabb rost tartalom, mely lassítja a szénhidrátok felszívódását. A változtatással levegősebb, könnyebb a tészta, puhább és tovább frissen tartható. A zsemlék fagyaszthatók is. Felengedni szobahőmérsékelten érdemes. 6 db ropogós héjú, belül puha, omlós zsemle alapanyaga, melyhez csak tojás, zsiradék és víz hozzáadása szükséges. A csupán 2 db tojásnak köszönhetően a kisült zsemlének nincs markáns tojás íze, így azoknak is kiváló végeredményt nyújt a keverék, akik a maglisztekkel készült sós pékárukban ezt nem kedvelik. Jó szívvel ajánljuk azok számára, akik eddig idegenkedtek a paleos lisztekből készült nyújtós tésztáktól, mert ezzel biztos a sikerélmény, mind a jól dolgozható nyers tészta, mind az elkészült süteményt tekintve. A keverékben a finomabb ízvilág elérése érdekében a szúrós ízű szódabikarbóna helyett a saját fejlesztésű Paleolit Éléskamra foszfátmentes sütőport használjuk. Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított termék. Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék. Nem tartalmaz továbbá konjac lisztet, kókuszlisztet és élesztőt. Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de változatos reform táplálkozást. Összetevők: tápióka keményítő, szezámliszt, bambuszrost liszt, lenmagpehely, Paleolit Éléskamra sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő), útifűmaghéj liszt, himalaya só. Allergén anyag lásd. vastagon szedve. Elkészítési javaslat: 2 db tojáshoz keverj fél dl vizet és 3 ek. olvadt zsiradékot/olajat. A zsemleliszttel keverd egyenletesre. 10 perc pihentetés után besűrűsödik. Vizes kézzel formázd kívánságod szerint, keresztben vágd be, majd sütőpapíron süsd 180 fokon kb. 25 percig. Magokkal hintheted a tetejét. Hűtőben napokig eltartható. Átlagos tápérték 100g lisztkeverékben: Energia kj/kcal: 1203,5/291 Zsír: 6,6g amelyből telített zsírsavak 4,2g Szénhidrát: 47,9g amelyből cukrok 0,3g Fehérje: 9,7g Só: 1,8g Rost: 19,5g Csak természetesen előforduló cukrokat és rostokat tartalmaz. Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült. Száraz, hűvös helyen tartandó.