Szafi free termékcsalád ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverék 5000g

Vásároljon Szafi free termékcsalád ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverék 5000g (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, élesztőmentes, zsírszegény, vegán) terméket - 10173 Ft-ért

Szafi Free Ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverék 1000g

SÓ NÉLKÜL!

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, élesztőmentes, szójamentes, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, sütőpormentes, zsírszegény házi kenyér készíthető a lisztkeverékből, ami több nap után is puha marad.

A termékeinkhez nem használunk állati eredetű termékeket, ezért szennyeződéstől mentesen garantáltan vegán a Szafi Free termékcsalád.

Próbálja ki a többi Szafi Free termékünket is (palacsinta, piskóta, nokedli stb.)

Összetevők: Gluténmentes lisztek (hajdinaliszt, kölesliszt), tápióka keményítő, rostok (útifűmaghéjliszt, bambuszrostliszt), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)

Átlagos tápérték

100g lisztkeverékben

Energia

1368 kJ (324 kcal)

Zsír:

1,2 g

- amelyből telített zsírsavak

0,6 g

Szénhidrát:

60,6 g

- amelyből cukrok (1)

1,8 g

Rost

17,2 g

Fehérje

9,1 g

0 g

(1): Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.

Az adatok tájékoztató jellegűek!

Ropogós héjú illatos házi cipó recept

Hozzávalók (kb. 500 g-os kenyérhez):

· 270 g Szafi Free házi kenyér lisztkeverék

· 3 g himalaya só (ízlés és só szerint változhat)

· 40 g frissen facsart 100%-os citromlé

· 300 g langyos víz

· ízlés szerint fűszerek: szárított fokhagymapor, vöröshagymapor, kenyérfűszer, magok, stb.

Elkészítés:

A vízben keverjük el a citromlevet, a sót, és a fűszereket (opcionális) majd adjuk hozzá a 270 gramm lisztkeveréket és gyúrjuk, majd dagasszuk a tésztát (kb. 2 percig).

5 percig pihentessük a tésztát, majd gyúrjuk át lisztezett (kb. 5 g liszt) felületen (úgy, hogy kissé lisztes maradjon a külső felülete).

1 gramm kókuszolajjal kenjük le a kenyér tetejét.

Majd pihentessük 20 percig a kenyeret. Ezalatt melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Előmelegített forró sütőben 180 fokon 50 percig süssük, majd 200 fokon 20 percig.

Rácson hagyjuk kihűlni, és csak ezután szeleteljük.

FONTOS MEGJEGYZÉSEK:

Ha valakinek gyengébb a sütője, és úgy érzi, hogy nem teljesen sült át a kenyér, az a következő képen járjon el:
1. Semmi esetre se süsse kenyér formában, ennél a kenyérnél nem szabad erős sütőben sem!
2. Semmiféleképpen ne süsse műanyag szilikonos lapon, hanem papírra tegye rá.
3. Ha a fenti 2 pont után is nedvesnek érzitek, akkor dagasztás után miután kezet mostatok, és neki állnátok a kenyér formázásnak, adjatok még hozzá 15 gramm lisztet úgy is gyúrjátok át a kenyér tésztát, majd formázzátok, és így süssétek meg, így már biztos nem lesz nedves a belseje. Továbbá ajánlom, hogy ne kenyeret, hanem zsemlét, kiflit, esetleg kisebb cipókat formázzatok belőle!

NÉHÁNY FONTOS INFORMÁCIÓ A KENYÉRRŐL:

  • Amit nem tartalmaz: glutént, tejet, tojást, olajat, élesztőt, cukrot, kukoricát, burgonyát, rizst, szóját, maglisztet, és VEGÁN alapanyagokból készült!!!!
    • Olvastam már cifrábbnál cifrább találgatást miért kell bele a citromlé! :) Az egyetlen helyes válasz, azért kell bele a citromlé, mert ettől lesz finom! Ez veszi el a hajdina jellegzetes ízét és a színét, van aki már próbálta bio almaecettel és úgy is jó lett. DE SEMMIKÉPP SE HAGYJÁTOK KI BELŐLE! Én már a fotón felismerem, ha valaki kevesebbet tett bele. Pont ennyit tegyetek!
      Julika kolléganőnk bio almaecettel úgy készítette, hogy 50 g -ot adot hozzá az almaecetből, és ennyivel kevesebb vizet!

    • Az eltarthatóságáról pedig annyit, hogy nyáron kb. 4 napig áll el szobahőmérsékleten, aki tovább szeretné tárolni az hűtőbe tartsa, vagyfagyassza le (megsütve, felszeletelve).

    • Akinek gyengébb sütője van, és végképp úgy érzi nem sül át benne a fél kg-os mindenmentes kenyér, az formázzon belőle kiflit, vagy zsemlét, gyökérkenyeret a visszajelzések szerint ez még a leggyengébb gázsütőben is tökéletesen megsül.

    • Kenyérsütőgépben sajnos nem készíthető el!

    • Ízlés szerint tovább fűszerezhető, pl. szárított vöröshagymával, fokhagymával, magokkal, kenyér fűszerkeverékkel!

Vélemény írása

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a vélemény íráshoz
  • Gyártó: Szafi Free
  • Szállítási idő: 2-5 munkanap külső raktárról
  • Termék kód: 5999564153329
  • SZFFRRPGK5000
  • Elérhetőség: Raktáron
  • Szafi Free Ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverék 1000gSÓ NÉLKÜL!Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, élesztőmentes, szójamentes, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, sütőpormentes, zsírszegény házi kenyér készíthető a lisztkeverékből, ami több nap után is puha marad. A termékeinkhez nem használunk állati eredetű termékeket, ezért szennyeződéstől mentesen garantáltan vegán a Szafi Free termékcsalád.
    Tovább a termékleíráshoz

  • 16.729 Ft
  • Nettó ár: 14.177 Ft

Címkék: Szafi free termékcsalád ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverék 5000g, Gabonák, hüvelyesek

Minden jog fenntartva | Bio webáruház © 2024
Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949 $0 to $500.000 https://biogo.hu/image/cache/catalog/logo/biogo-logo1-380x232.png